Nu vill jag stanna tiden

Vita moln av vildplommonblom

På morgonpromenaden föll ett stilla vårregn.

Snart blommar körsbären.

Just nu är det som allra vackrast. Varje år förvånas jag över hur fort det går när knopparna brister ut i full blom. De här bilderna tog jag i går eftermiddag – jämför med samma körsbärsknopp från i lördags. Helt ofattbart.

Dora Amateis är en låg rhododendron med kompakt växtsätt och vita blommor.

Dagens uppgift är att få iväg beställningslistan på växter. I höstas planterade vi in massor av fruktträd i gräsmattan. Nu fyller vi på med rhododendron, buskar, ätliga växter.

I trädgården får Kirskålen växa. Den behöver inte klippas, håller undan fröogräs och är god i soppa.

Så snart det slutat regna ska jag ut och plocka kirskål, inte rensa … Det många ser som ett hopplöst ogräs ser jag som en bra marktäckare och delikatess. Till hösten ska vi testa att plantera in vårlökar i kirskålsmattorna. Jag tror det skulle kunna bli riktigt fint.

Hittade den här juli-bilden när jag rensade bort bilder från datorn. Det gäller att ta tillvara dagarna. Tiden går så fort. 

4 svar på ”Nu vill jag stanna tiden”

 1. Ann-Christin Hansson skriver:

  Jag håller verkligen med dig. Varje år säger jag också samma sak – nu vill jag stoppa tiden!
  Jag tycker det är den bästa årstiden, solens första värmande strålar, den skira grönskan, allt är redo att slå ut. Fantastiskt!?

  1. 🙂 Tack för att du läser och kommenterar! Det gör det sååå mycket roligare att blogga. Varje gång jag skriver ett cykelinlägg tänker jag utifrån vad du vill läsa! Hoppas att fler upptäcker cyklingen och hur bra sätt det är att njuta av naturen. Just nu är det många tankar på hur vloggen ska kunna utvecklas. Förhoppningsvis kommer helgens vlogg upp i morgon. Det är Dottern som klipper och redigerar och hon har jobbat hela veckan.

   1. Ann-Christin Hansson skriver:

    Oj, vad roligt att höra! Tack!
    Tycker verkligen din blogg inspirerar och gör mig sååå sugen på att testa ”dina vägar”!
    Vad roligt det måste vara att ha dottern till hjälp!
    Skall se nu på lunchen om jag kan komma in på de vloggar jag inte sett(-:
    Både mannen och jag har cykelabstinens just nu men är i Varberg på jobb, sedan blir det Budapest några dagar med vänner men sen så skall det cyklas igen!

    1. 🙂 Lägger en länk här – tror bara det är en du inte sett. (Helgens film är inte uppe än.)

     Kul att turerna inspirerar!

     Just nu planerar vi för en tur till Fagerås om när påskliljorna är i full blom.

Kommentarer är stängda.