Vad vill jag med livet?

I går var det den 25:e gången hos psykologen på remissen. Det har hänt mycket de här månaderna. Det har varit mycket ilska och frustration som kommit ut.

Jag lagar inte längre middagarna. Jag ser inte längre cykelaffären som en presumtiv arbetsgivare. Istället drömmer jag om att kunna bygga upp en ny närvaro i sociala media.

Tulpanlökarna dottern köpte till mig i Holland är årets favorit.

När jag tittar på bloggen ser jag att den inte längre speglar livet jag lever idag. Ändå är jag inte beredd att radera alla länkar om juridik och konflikter. Kanske borde jag starta två nya hemsidor – en för trolldomskrisen och en för juridiken och låta andebark vara bara en blogg där jag delar med mig av livet jag lever nu.

Från Stenestad längs slingrande skogsvägar till Åvarp var det så vackert vid Vegeå och Hallabäcken att jag var tvungen att ställa cykeln för att kunna njuta.

Vad lever jag för liv nu?

Konflikter försöker jag reda ut och lämna bakom mig, men fortfarande får jag tackmail från människor som haft nytta av mina gamla texter. Dem vill jag inte plocka bort – men de stämmer inte med det liv jag lever nu.

Fjärilarnas favoriter är doftande växter i klara färger rika på nektar.

Biologisk mångfald, klimatet och miljön är mina hjärtefrågor idag. Cykling, trädgård och yoga fyller mina dagar. Skrivandet finns med mig överallt.

På kvällens meny står en grön soppa med broccoli, nässlor, kirskål och massor av vispgrädde. Till efterrätt rabarberpaj.

I dag är det viktigare att inspirera människor att leva klimatsmart än att upplysa folk om de juridiska reglerna. Först nu är jag redo att bygga om min närvaror i sociala medier.

 

2 svar på ”Vad vill jag med livet?”

  1. Ann-Christin Hansson skriver:

    Tycker det låter sunt? Det är viktigt att lyssna vad ens inre vill?

    1. Tack, ja – att vara sann mot sig själv. Funderar mycket på det där med hur ofta man dragit på sig en mask för att vara det som förväntas.

Kommentarer är stängda.