Överkänslig

Redan klockan åtta gav vi oss av för att få ut mesta möjliga av dagen. Cyklarna lastades för transport till Djupadals mölla dit vi skulle paddla.

Nu sitter jag uppkrupen i skönaste fåtöljen med en dunkande hand. Så länge jag kan minnas har jag varit överkänslig mot insektsstick. Det hände att jag stannade hemma från skolan när jag svullnade upp. Vet inte varför – men i takt med att den stuckna kroppsdelen svullnar tappar jag orken.

Den här gången var det inte mygg utan gråhallingar som Fågelräddaren säger. Stora grå flugor som är lätta att slå, om man ser dem. Sticket känns, gör nästan ont. Sticken på benen svullnade inte upp – men det gjorde paddelhanden.

Ringen fick jag lägga redan på vägen tillbaka till Stockamöllan. Nu spänner det i den så jag knappast kan skriva. Finns det något man kan äta för att insekterna inte ska älska en?

 

2 svar på ”Överkänslig”

  1. Ann-Christin Hansson skriver:

    Fy, stackare! Hoppas det lägger sig snabbt!

    1. Tack! Inte kul alls 🙁 brukar ta upp till en vecka … men skönt att veta att det är tillfälligt 🙂

      Dina jordgubbar och smultron såg sååå goda ut. Har också plockat en liter i kväll.

Kommentarer är stängda.