Massage på Mpiyo

Mpiyo har flyttat till nya lokaler på Rundgången 16 i Helsingborg. Den 13 oktober blir det invigning.

Hummus och rädisor är en riktigt bra kombination. Merethe har rätt – massage gör nytta både fysiskt och psykiskt. Tröttheten finns i kroppen och jag sitter kvar en stund i fåtöljen medan jag äter min medhavda matsäck.

Idag var det fullt fokus på benens fram- och baksida. Oj, oj, oj – vad det gjorde ont.

Merethe avrådde bestämt från kvällens träningspass – även om ja skulle ta en elcykel.

”Du ska bara ta det lugnt s att massagen får tid att verka.”

Luften sugs ut så det bildas ett vakuum och huden lyfts upp. Det ökar blodgenomströmningen och masserar bindväven.

Benen har ringar efter kopparna. Nittio minuter har Merethe masserat benens fram och baksida. När höger ben är masserat sätter hon på koppar innan hon övergår till att massera vänster ben. Huden värmer och det sticker på ett skönt sätt, men inte på smalbenen. Där är det som om huden inte räcker till.

Vi pratar hudcancer och hon berättar att hon vet väldigt många som haft malignt melanom. Det enda som händer när födelsemärket plockats bort är att man får gå på regelbundna kontroller.

Fast för det mesta pratar vi inte. Merethe hittar någon öm punkt och jag andas igenom smärtan tills det släpper. Nästa vecka blir det massage av ryggen. Hon hittade orsaken till mitt onda knä. Kanske kan hon även få bukt med det ryggonda. Förhoppningsvis är det bara inbillning, den där gnagande känslan som om cancern åt sig igenom min kropp.

Länkar

Mpiyo

Mer om koppning