Bort med det gamla och utrymme för något nytt

Det är som om jag befunnit mig i en centrifug. Idag öppnades luckan. Kinderna torkade i vinden, som blåste bort all skuld, skam, rädsla och ilska. Kvar fanns bara doften av sommar och blommande lind. Det finns mer att skala av och förlåta – men inte just nu. Inläggen om självmord flyttas långt in i framtiden. Kanske till en bok. Jag vet inte.

Golden Celebration, en austinros från 1992

Det finns så många andra ord att skriva, så många upplevelser att dela. Ord som sprider glädje istället för ångest.

Visst är det mycket som är tokigt i världen – men vad hjälper det att gnälla? Det finns så många politiker som kommer göra det i höst.

Över en kopp detox-te pratar vi om hur mycket som hänt sedan vi hördes av i februari 2014. Och där i samtalet inser jag hur stora förändringar jag gjort  – förändringar som tagit tid och jag kan vara stolt över.

För varje dag lever jag allt mer som Munken som sålde sin Ferrarri. Jag äger ingenting – och det materiella äger inte mig. Min livsuppgift är biologisk mångfald och att inspirera andra till förändring – inte genom pekpinnar och skuldbeläggande utan genom glädje och tacksamhet.

I varje ögonblick finns något att vara tacksam för, något att uppleva eller en nyfikenhet att stilla. Jag har så mycket att berätta – om midsommarnatten i botaniska trädgården, om vågornas klick mot stenhällar i Fiskebäck, om rosendoften längs Kattegattleden, om brunchen i Varberg. Och ja – det kommer. Jag ska titta igenom filmklippen och skicka till Cissela, skriva ett långt – eller flera – blogginlägg – vi får se vad det blir.

Och så vill jag skriva om Österlen. När jag såg filmen om Sydostleden ville jag göra en om Ystad – hur härligt det är att ta cykeln ner till havet – hur mycket det finns att se. Då finns det inte tid att skriva om depression, ångest eller arbetsnarkomani.

Jag har inte flytt från det jobbiga den här gången. I fyra år har jag stått ut i allt det svarta, fått insikter, lärt mig, gjort förändringar.

Det räcker nu!

Från nu är bloggen en hyllning till livet och en kärleksförklaring till Moder Jord.

2 svar på ”Bort med det gamla och utrymme för något nytt”

 1. Ann-Christin skriver:

  Det låter som om du kommit en lång bit på vägen! Grattis!
  Undrar var du går och pratar.
  Vi letar efter någon bra för en i familjens lider av utmattning/depression men hittar ingen vettig? Det verkar vara svårt att få tider idag! Uppenbarligen många som mår dåligt.

  1. Ja, de senaste veckorna har tillfrisknandet gått med jättekliv.

   Jag går i Helsingborg, men hon har även mottagning i Malmö. http://www.psykologevalottalarsson.se

   För min del är det en kombination av olika terapier som hjälpt mig. Massage och yoga för Merethe är en grund som jag kommer fortsätta med.http://www.mpiyo.se/sv/ Men jag har även gått hos Milda Makter i Ystad.

   Även cyklingen har blivit som en meditation – och trädgårdsarbetet.

   ”Resan-meditationen” släppte väldigt mycket skam och skuld, men jag tror inte att väninnan som utförde den kan ta fler bokningar. Är ni intresserade kan jag dock höra med henne.

   Ja, det är väldigt många som mår dåligt. Vi lever i ett samhälle med mycket jämförelse och prestation. För mig har det varit nödvändigt att hitta ett annat sätt att leva.

Kommentarer är stängda.