vLoggar och den egna rösten

Oj, oj, oj vad det tar tid med filmerna när man inte har ordning på materialet. Under midsommarresan till Göteborg filmade vi både med mobilen och GoPron, Det blev en himla röra på materialet. Men nu har i alla fall Cissela fått alla filmerna. I dag ska jag till Apple på Väla för att lära mig mer om lagring av media och annat.

Jag tycker GoPron är smidig att filma med eftersom den kan sitta på styret (eller på hjälmen). Samtidigt har jag full förståelse för att resultatet inte håller den kvalitet vi önskar. Funderar på om jag kan övertyga Sven om att vi behöver ytterligare en kamera.

Att göra filmerna är som att hitta hem.

När jag fyllde sju år fick jag min första kasettbandspelare. Hur många kasettband fyllde jag med spökhistorier och ”radioprogram”? Under några år brevväxlade jag med en blind kille – vi skickade kasettband till varandra. Så småningom blev det närradio. Och i samband med Ja till Österlen – Nej till skifferbrytning blev det radio och tv.

När någon säger att de hatar att höra sin egen röst brukar jag nicka och hålla med. Men sanningen är att jag älskar att höra min egen röst spelas upp. Varför skulle jag annars lagt så mycket tid på alla inspelningar. Jag gjorde ju till och med en inspelning om juridik som man kunde ladda ner. Det var innan poddens tid. Vem vet hur det hade gått om jag hade startat en juridikpodd?

Nu gick det som det gick med juridiken – och just nu är jag tacksam för det. Jag älskar att cykla och det är helt underbart att få se filmerna när Dottern redigerat dem. Nu kan vi uppleva de härliga stunderna gång på gång på gång.

Den här veckan följer jag Anki och hennes man som cyklar i Polen. De lägger upp korta filmklipp och bilder på FB varje dag – helt underbart att ta del av! Så inspirerande!

I morgon tar vi färjan till Danmark – och jag ser verkligen fram emot att berätta om resan på filmen! Hoppas du vill se den!

Tills dess delar jag med mig av första filmen från Göteborg.

Här hittar du första inlägget om midsommarcyklingen.