Klampenborg – Nivå

Klampenborg is a part of big Copenhagen and it’s difficult to follow the map. We try to use google maps – but I don’t like the moving after the google maps. This time we took the wrong way serval times. Next time we will chose a bike-way and only follow it. The bike-routs in Danmark is easy to follow and very good. We try parts of biker out 73, 50, 102 and 36 – they were all wonderful and easy to follow.

Från Bakken cyklade vi planlöst genom Jaegersborgs Dyrehave och hamnade i Fortunen. Hur vi lyckades irra runt som vi gjorde fattar jag inte – men innan vi bestämt oss för att ge upp både Frederiksborgs slott och Fredensborgs slott hade det gått flera timmar.

Området norr om Bakken är en del av Stor-Köpenhamn och ett gytter av vägar. Det finns massor av fina cykelvägar där trafiken inte biltrafiken inte märks.

I Brede hittade vi en gammal industrimiljö med dammar och färgeri, men någon trevlig restaurang lyckades vi inte hitta. Därför lämnade vi cykelled 50, cyklade in i Gammel Holte och frågade förbipasserade om restaurangtips. De föreslog att vi skulle cykla till en gammal gård i utkanten av byn. Där var det sommarstängt – men vi hittade övergivna körsbärsträd och fortsatte norrut i hopp om att hitta väg 102 med hjälp av Google Maps. Inte helt enkelt. Vi förvirrade oss ut på grusvägar, igenväxta vallar och blev utskällda av en dansk för att vi kom på en väg där man inte skulle cykla. Nåväl, han lugnade sig och berättade att om vi cyklade över ängen skulle vi komma till en större grusväg. Så det gjorde vi.

Det finns verkligen massor av skyltade cykelvägar i Danmark – men om du inte känner till orterna kan det ändå vara svårt. Det var fantastisk cykling med vackra naturvyer – men oj vilken tid det tog. Så vi bestämde oss för att ta oss ut till kusten via Nivå.

Dagens lärdom: Välj en cykelled och håll dig till den.

Här hittar du mer om cyklingen den 7-8 juli 2018

4 svar på ”Klampenborg – Nivå”

 1. Vacker bild!

  1. TACK! En vacker sträcka att cykla 🙂

 2. Stefan L skriver:

  Hej Annika !
  Liksom Du är jag intresserad av rättshistoria,
  då särskilt skånsk dylik. Dock har jag inte
  sett att Du publicerat något på detta område
  sedan Du skrev om tingshuset i Hammenhög
  för några år sedan. Om inte intresset falnat
  får Du gärna maila mig för utbyte av idéer i
  lugn takt. Jag är inte den som stressar.
  Vänliga Hälsningar
  Stefan

  1. Åh, så roligt att du varit inne på min sida!

   Sedan 2014 har jag ägnat mycket tid åt trolldomsprocesserna 1668 och den rättshistorian. Under fliken ”Trolldomskrisen” hittar du en stor del av researchen.

   Det är riktigt att jag inte skrivit om skånsk rättshistoria sedan dess. Intresset finns kvar, men jag har inte prioriterat det. Just nu lägger jag tid på att bygga upp mina kanaler i sociala media.

   Augusti-September kommer jag ge mig på ytterligare en redigeringsrunda av boken om Marit, en av de trolldomsanklagade 1668. Därefter planerar jag en bok om Gustav Vasas väg till makten som även den har med rättshistoriska aspekter. Än har inte något förlag nappat – men jag är envis och kommer fortsätta skicka till förlag.

   Ett sätt att få in mer om skånsk rättshistoria är att lägga in det i våra cykelturer. Om du tittar på det här inlägget om Örkelljunga har jag länkat till en artikel om snapphanarna. Om du har material är jag öppen för ett samarbete.

   Än en gång – stort tack för din kommentar! Det är som julafton varje gång någon har kommenterat!

Kommentarer är stängda.