97 kilometer i Danmark

It’s cheap to take the ferry from Helsingborg to Helsingör in Danmark. From Helsingör can you follow the coast at bikerout 9. You will pass serval village with small harbours; Snekkersten, Espergärde, Humlebaek, Nivå.

Först – stort tack för alla gratulationer via Facebook, sms, messenger och telefon. Varje år blir jag lika glad och tänker att från och med nu ska jag ta för vana att kolla födelsedager på FB – men så kommer annat emellan.

Nu till helgens cykling!

Vi gav oss iväg så snart Sven stängt cykelaffären, parkerade i Helsingborg. (Japp – vi hade kunnat ta tåget … men det är alldeles för dyrt och osäkert med cyklar.)

Om det är dyrt med cykel på tåg – så är det väldigt billigt på båten. 190 kronor för oss båda med cyklarna tur och retur – 42,50 kronor per person enkel resa!

Vi följde cykelrutt 9 längs kusten söderut. (Separat inlägg kommer så småningom.)

After Espergaerde there are not so much car traffic, but beautiful views.

I en av alla dessa fiskebyar stannade vi och köpte en rökt makrill innan vi fortsatte till hotellet vi bokat.

This time we stay one night at Kokkedal Castel

Entrén till Kokkedal Slot var imponerande. Här möttes vi av receptionisten som tog i hand och hälsade välkommen under de stora kristallkronorna. (Det kommer mer om Kokkedal Slot i veckan).

We follow bike route 9 to Klampenborg and the worlds oldest amusement park. No entry, serval restaurants – and outside the park a just amazing wood with beautiful trees.

Idag började vi med att cykla till Bakken där vi strosade runt en bra stund innan vi följde grusvägar genom parken med det stora träden. Tanken var att vi skulle besöka Frederiksborgs slott och Fredensborgs slott. Nu blev det inte så – vi hade helt enkelt för stor nyfikenhet och tillit.

Slingrande vägar ledde oss i fel riktning. Tiden försvann medan vi hamnade i gamla fabrikskvarter, njöt av vyer och nerförsbackar. Då och då följde vi välskyltade cykelrutter för att lämna dem och upptäcka nya platser. Två gånger fick vi revidera vår färdrutt. Till slut var det som med den där skräddaren – ”vad bidde det istället”.

Nej, det blev vare sig Frederiksborgs slott eller Fredensborgs rosor. Istället valde vi att leta oss tillbaka till kustvägen i Nivå. Även om det inte blev som vi tänkt oss blev det helt fantastisk cykling. I Danmark kan man verkligen det där med härliga cykelvägar!

Länkar

Cyklingen Helsingör – Kokkedal 23 kilometer

Cyklingen Kokkedal – Klampenborg

Cyklingen Klampenborg-Nivå

Cyklingen Nivå – Helsingör

Kokkendal slot

Bakken

Gammelholte gård

Cafe Divino

vLoggar