Cyklingen Nivå – Helsingör

Back to Snekkersten and I recognise that I forgot photos … only focus on movie …

Alltså den här sträckan … Havet, hamnarna, stockrosorna längs vägen.

Then you go from south to north the views is much better. You see towers of Kronborg and the church in Helsingör.

Vi bara njuter. Letar någonstans att äta, men vi kommer precis timmen när den fina krogen i Humlebaek. Personalen är i full gång att torka av borden när vi frågar om det är öppet. De hänvisar oss till att komma tillbaka om en halvtimme, och vi cyklar vidare. Tänk så lätt de hade fått en gäst om de bett oss slå oss ner med menyn tills kocken kom.

Nu cyklade vi vidare istället.

Serval sand beaches near the route – if you want a bath

Istället hamnade vi på café Divino. De erbjöd söndagsbuffé för 199 danska kronor, men när jag undviker gluten och charkuterier är det många rätter som faller bort. Istället valde jag Parmigiana di melanzane – supergott. Sven åt en lasagne som jag inte kunde avhålla mig från att smaka. Supergod även den.

Atmosfären på Divino var härligt avslappnad, emellertid var personalen oerfaren. (När vi beställde kranvatten fick vi kolsyrat vatten och vi upplystes om att mozzarellan var slut.) Egentligen gjorde det oss ingenting – maten smakade ljuvligt – så klart kryddad med vår hunger efter att ha letat matställe sedan klockan ett.

Den där fina krogen i Humlebaek får vi pröva en annan gång. För det blir nog snart en ny cykling från Helsingör och söderut. Men inte den här helgen. Nu ska vi hålla oss hemma omkring. Vart vi ska cykla har vi inte diskuterat än.

Har du några tips på bra restauranger eller cykelturer?

Can you come closer to the water?

Här kan du läsa mer om cykelturen den 7-8 juli 2018