Sustainable influencers

Någonstans har jag läst att det är viktigt att ha ett sammanhang för att må bra. Ett sammanhang med likasinnade. På Capellagården och i Älvdalen har jag mina skrivisar. Men i hållbarhetsfrågan har jag känt mig ganska ensam – ända tills i torsdags.

På Influencers of Sweden uppmanades medlemmarna att uppge en huvudämne för sina kanaler. När jag såg rubrikerna för bitarna på plats. Hållbarhet – det är ju vad min närvaro i sociala medier handlar om (även om jag skriver både om juridik och skrivande). För varje hållbarhetskonto jag surfade in på blev jag allt lyckligare. Tänk – det är ju precis det här jag vill skriva om. Nja, exakt vet jag inte än. Fortfarande famlar jag – men här kände jag mig hemma.

Sommarens böcker

Ännu bättre blev det när jag hittade gruppen Sustainable Influencers. Det fanns till och med ett gäng skåningar som träffats dagen innan (ja, det var tack vare den träffen jag hittade gruppen).

På några månader har jag byggt upp ett drömliv och jag känner att det här kan bli riktigt, riktigt bra. Lyckan bor i varje cell i min kropp. I nattens drömmar fanns Torsten Ohlsson, vitt hår och underfundiga, pigga ögon bakom glasögonbågarna, kontorschef på Sparbanken i Tommarp där jag sommarjobbade i många år. Jag kände hur annorlunda livet skulle ha varit om jag stannat på banken istället för att studera juridik. Men hur många upplevelser och erfarenheter hade jag då inte missat.

Föredragshållare på Advokatsamfundets Östra avdelningen i Tällberg september 2012

Sonens flickväns ord finns med mig ”Det är så spännande att lyssna när du berättar om ditt liv.”

De viktigaste

Jo, nog har jag många erfarenheter. Det var intensiva år. I mitt hjärta finns en tacksamhet. Idag delar jag med mig av mina erfarenheter till barnen och ser hur väl de förvaltar dem. Plötsligt är min kamp inte förgäves. Det som hände är inget misslyckande. Äntligen försonas jag med det som varit och behöver inte längre förlåta mig själv. Det finns inget att förlåta. Jag känner mina brister, men älskar mig själv ändå.

Gruppen Sustainable Influencers var den sista pusselbiten som behövdes i mitt liv.

Länkar till några Sustainable Influencers som jag hittade på sidan

Tess Waltenburg

Det finns människor som har en förmåga att gå igenom skärmen, där orden blir som en kram fastän man aldrig mött människan. Att få kontakt med Tess var precis så. Hon är administratör för gruppen Sustainable Influencer. Det första inlägget jag såg var hur hon verkligen brydde sig om en bloggare som skrivit om psykisk ohälsa. I hennes ord fanns en obeskrivlig värme och genuin omtänksamhet.

Efter någon minut fick jag en vänförfrågan och inbjudan till den ”skånska chatten”. När jag idag gick in på hennes sida fanns det ett inlägg som kändes så rätt för mig exakt precis nu. Ännu ett stort steg i min läkande process.

Ännu har jag inte hunnit läsa så mycket på hennes blogg – men den värme hon utstrålar i gruppen har väckt ett intresse för hennes skrivande och hennes tankar.

Här kommer några ytterligare konton utan inbördes ordning. Jag har bara sneglat snabbt – men lovar komma tillbaka med fler inlägg när jag lärt känna skribenterna bättre.

Ullsockan

Plånbokssmart

Naturligt hem

Hildebrandt

Leva mer på mindre

Slow fashion

Belle Isis, Belgien före 1845

Till Sustainable Influencers

Stort tack för att ni finns! Er inspiration är ovärderlig!

Det är min förhoppning att vi ska hitta ett tillfälle att träffas hos mig. Jag tror det skulle kunna bli en upplevelserik dag. Här är några av upplevelserna vi kan bjuda på.

Provcykla elcyklar upp till Mormors bod på Söderåsen

Film från första provcyklingen

Trädgårdar för biologisk mångfald

Mannen jag lever med och hans bror har tre gårdar med totalt sex stora trädgårdar. De värnar om djuren – matar fåglar hela året, sår in en stor areal med solrosor till fåglarna varje år, kommer anlägga våtmarker. De tre trädgårdar jag har hand om planterar vi in växter för fjärilar, humlor, bin och fåglar – samt massor av bärbuskar, fruktträd och perenna grönsaker.

Söder om gården

Grekland

Norr om gården

Körsbärslunden

Fram till 2014 bestod trädgården av en stor gräsmatta med skyfflade ytor under buskarna. Sedan dess har gräsmattan grävts upp bit för bit och ersatts med körsbärsträd, rosor och rhododendron.

Äppellunden

Om några år hoppas vi att gräsmattan ska ha ersatts av ett blomsterhav med massor av mat för insekterna.

Vita rabatten

I den vita delen av trädgården blommar hortensior som skulle kastas hos grossisten och mängder av rosor. Längst bak till höger Madame Legras de St Germain och till vänster Madame Alfred Carrier (180605)

Glödande rabatten

Bärträdgården (men här saknas inlägg)

Ytor med ätbara växter

Förutom det vi odlar har vi stora ytor där bekämpningsmedel inte används. Målet är att kunna ta hand om det som växer. I trädgården får kirskålen sprida sig (fantastisk i smoothies och soppor från tidigt på våren). Nere vid diket finns det massor av brännässlor. I år växer svinmållan tät i solrosfältets hjulspår. Kanske någon vill vara med och skörda när fröna är klara?

Svinmållan har jag tidigare rensat bort – nu sparas den.

Min närvaro i sociala media

Här kan ni läsa mer om mig och varför bloggen är så spretig.

På youtube vLoggar vi om våra cykelturer och berättar om elcyklar. (Blir superglad om du går in och gillar eller prenumererar) 

På instagram delar jag bilder från cykelturer, naturen – men också av rosor för att få en vacker helhet. 

På Facebook sköter jag Jönssons cykelaffärs sida tillsammans med min Dotter

Tidigare har jag även varit engagerad i 4verkeri-kanalerna – men har för varje år släppt allt mer av det området. I år avser jag åka till Älvdalen över nyår.

På mitt privata FB-konto har jag under åren delat många artiklar om miljöfrågan och tidvis fått utlopp för ilska över olika saker.

Nya kanaler

Cyklat.se ?

När vi varit ute och cyklar brukar jag dela bilder på instagram. När jag kommer hem tänker jag skriva ett sammanfattande inlägg på bloggen ungefär som det här. 

Därefter tänkte jag skriva inlägg på den nya sidan under

Sova

Äta

Uppleva

I mars 2018 började vi blogga om våra cykelupplevelser och jag kan redan se hur allt fler i mitt flöde ger sig ut på längre cykelupplevelser. Härligt att se hur inlägg inspirerat. Funderar på hur sidan kan göras interaktiv på ett enkelt sätt. Projektet är under utveckling. Tips mottages tacksamt!

Trolldomsprocesserna

Jag har skrivit en roman om trolldomskrisen. Hur kunde mer än 300 personer avrättas i Sverige anklagade för trolldom? På min sida har jag lagt all research. Förhoppningsvis blir det en egen sida under hösten (ett namn ligger och gror i mig – det känns fortfarande helrätt).

I september åker jag upp till Älvdalen. Då tänkte jag göra några vLoggar och visa platserna samt berätta mer om trolldomskrisen. Egentligen var detta upphovet till nystarten i sociala medier. När jag blev refuserad av fyra förlag fick jag idén att jobba med min närvaro i sociala medier medan jag väntar på att något förlag ska upptäcka mina romaner. I huvudet finns en serie på sju romaner på temat ”Vem tände bålen?” Mer om det kan du läsa här. 

På FB har jag startat gruppen Nordiska trolldomsprocesser – även om jag inte varit så aktiv där ännu. Men det kommer nog i sinom tid.

TACK för du tagit dig tid att läsa – och jag är oändligt tacksam om du skriver en kommentar med dina spontana tankar på hur jag bäst utvecklar mina kanaler.

2 svar på ”Sustainable influencers”

  1. Blev så glad av att läsa det du skriver om vikten av att ha ett sammamhang. Jag står vid ett sånt där vägskäl i livet och behövde bli påmind om vad som är viktigt ❤

    1. Tack för kommentar!

      Nu blir jag så klart nyfiken på ditt konto. Vad står du i för vägskäl?

Kommentarer är stängda.