Kokkedal Slot

This time we stay one night at Kokkedal Castel

Kokkedal slot ligger nära cykelrutt 9. En röd grind och en grusväg leder upp till slottet precis när du passerat Kokkedal. Entrén är imponerande, allt från den höga trappan till speglarna och kristallkronorna. Aldrig tidigare har vi blivit mottagna på ett hotell av receptionisten som tar i hand och hälsar välkomna. Hon följde dessutom med oss till restaurangen för att försäkra sig om att vi skulle få ett bord för kvällen.

biketour
Kokkedal Castle is a beautiful place for wedding. This night there was a fire show for the wedding guests.

I en sådan miljö och med så fantastisk personal blir förväntningarna på maten skyhöga. Tyvärr nådde den inte upp till förväntningarna. Den var ok – men inget exceptionellt. (Det är ju inte lätt att nå upp till kulinariska upplevelser som engaffelkort på Maritim, Bäckaskogs slott och Toftaholms herrgård)

I angränsande rum firades bröllop. Det var ett nöje att studera klänningar och höga klackar när bröllopsgästerna drog ut på terrassen för att röka eller nyfiket studera det som riggades upp på gräsmattan. Vi fick veta att det skulle bli eldshow klockan halv tolv.

Efter middagen gick vi till rummet. Finns det något bättre än att tillbringa kvällen i hotellsängen? Vid elva drog vi på oss alla kläder vi hade med oss (det var inte mycket – vi hade lämnat både regnbyxor och långbyxor hemma.) Kvällen var ljum och vi gick en promenad runt slottet innan vi slog oss ner i trädgårdsstolarna. Sven hämtade filtar i restaurangen som vi svepte om oss medan vi väntade på eldshowen. Så värst imponerade blev vi inte – men vi fick en fin kväll.

From the toilet you have the view out over the golf course. There are many beautiful details and very comfortable beds.

Vårt rum låg i ett annex till slottsbyggnaden. Fönstren var låga, men med fina detaljer. Inte så ofta som man har så här fin utsikt från toalettstolen. Sängarna var riktigt sköna (om än inte med hel madrass) och kanalerna på tv:n många (enligt Sven).

jordgubbar blåbär
Every detail in the restaurant was very luxury. Extremely comfortable chairs, crockery from Royal Copenhagen.

Är vi bortskämda i Sverige med stort utbud av laktos- och glutenfritt? Jag gjorde ett undantag från det vegetariska och beställde in ägg och bacon. Utbudet för den som inte äter gluten var annars ganska magert. Sven rensade faten från dekorationer så jag blev mätt ändå.

Sedan var det bara att packa ihop våra saker och lasta cyklarna för ännu en dag i sadeln.

Jag kan varmt rekommendera Kokkedal Castle för den härliga miljön och fantastiska personalen. Det finns inget direkt att klaga på när det gäller maten – men den når inte upp i toppklass. De sköna stolarna, det danska porslinet och utsikten ut över parken överskuggar dock att maten inte når upp till samma kvalitet.

Our room was situated in a house beside the castle.

Här kan du läsa mer om cyklingen den 7-8 juli 2018