Skrivretreat i Simrishamn

Jag har checkat in på Hotell Turistgården i Simrishamn. I morgon kväll börjar skrivretreaten för Mats Söderlund och Susanna Alakoski. De senaste dagarna har jag bara längtat. Varje cell i min kropp darrar av förväntan.

18 rum, 35 uthyrningscyklar och 200 rosor i trädgården! I receptionen ligger pärmar med fem förslag på cykelturer. Så klart måste jag skriva på cyklat om denna cykelvänliga destination. I morgon väntar en treväxlad cykel utanför så jag kan ta en runda i Simrishamn.

Idag har jag besökt Österlens museum (här kan du läsa mer) som ligger mitt emot Hotell Turistgården på Storgatan.

Kockska gården

Längs storgatan ligger de gamla Handelsgårdarna på rad.

Lübeckska gården

1991 lärde jag känna Simrishamn när jag var sommarnotarie på Simrishamns tingsrätt. Det var Stig Iverssens sista år och jag fick följa med på hans avtackning. Samma höst flyttade Simrishamns tingsrätt till de nybyggda lokalerna vid Skatteverket.

Nu är jag tillbaka i Simrishamn. Mer erfaren. Klokare.

Fler besök i Simrishamn

20 juni 2018 – Sydostleden och en gaffel kort

3 november 2018 – Österlen lyser