Norrut igen

Från augusti-torra Aguimes
Till våren i San Mateo
952 meter upp på 39 km
Som tur var 473 meter ner som omväxling
Efter #tenteniguada ersattes den tråkiga biltrafiken
Med fågelsång och fårhjordars klockklang
Öns största frukt- och grönsaksmarknad i San Mateo
Märkligt vandrarhem
Med cykel får man uppleva mycket

—————————————
? 39 km ?
?tonfisk, ost och grönsaker – igen?

? @caminoarthostel

Alla är så vänliga på Gran Canaria. När cyklarna var lastade frågade kvinnan mitt emot boendet om vi ville se hennes hus. Hon berättade med stolthet att detta var en del av det gamla Agüimes. Vi beundrade hennes ormbunkar och den enorma takhöjden.

Du kan läsa mer om cyklingen från Agüimes till Telde här. 

Att cykla GC-41 från Telde till Valsequillo är något vi avråder ifrån. Trafiken från Telde och västerut var intensiv, något av det värsta vi upplevde på Gran Canaria. Utifrån tidigare upplevelser undviker vi att cykla nära storstäder just på grund av trafiken, men vi hade inte noterat att Telde är näst största staden på Gran Canaria.

Inte nog med att det var MASSOR av biltrafik. Uppförslutet var inte heller nådigt. Gång på gång fick vi stanna. Svetten bara rann av mig och det gick åt mängder av vatten.

Ja, vägen var ganska tråkig också.

Efter Valsequillo förändrades det. Det var söndag och parkeringarna till grillplatserna höll det ofantligt många bilar. Visst är det märkligt att ett land med så fantastiskt klimat förstör naturupplevelsen med så mycket bilar. Folk har inte fattat.

Efter Valsequillo avtog biltrafiken och vägarna slingrade längs bergsväggarna. Detta var en av resans absolut bästa cykelsträckor. Om du vill cykla från Telde till San Mateo skulle jag rekommendera dig att pröva GC-810 istället, men den hann vi inte pröva.

Istället får du njuta av bilderna från sträckan Valsequillo till San Mateo. Om bilderna hamnat i rätt ordning vet jag inte – men det spelar ju egentligen ingen roll. Det var lika vackert överallt!

Här kan du läsa mer om

Marknaden i San Mateo

Camino Art Hostel i San Mateo

Cyklingen från San Mateo till Fataga (via Cruz de Tejeda)

En sammanfattning av cyklingen på Gran Canaria