Cykling på Gran Canaria vintern 2019

Cykling på Gran Canaria
May I introduce my new love? Nishiki a City-Hybrid – the best bike I ever had.

Gran Canaria och Nederländerna är verkligen varandras motsats när det gäller cykling. Om Nederländerna var platt så bjuder Gran Canaria på rejäla uppförsbackar. När du planerar cykling på Gran Canaria måste du ha koll på höjdmetrarna.

I Nederländerna har cyklarna högsta prioritet – på Gran Canaria hittade vi två ynkliga cykelbanor – i övrigt är du utelämnad till bilvägarna. Som tur är tar invånarna stor hänsyn till cyklister och håller avståndet. Värre är det med turisterna. Vägarnas underlag har också en hel del övrigt att önska för att cykling på Gran Canaria ska få topp-betyg.

Låter jag negativ? Inte alls – cykling på Gran Canaria är helt fantastiskt – men den kunde ha varit ännu bättre … jag lär återkomma till det i senare inlägg.

Cykling på Gran Canaria
14 days and 420 kilometers – not many kilometers but many high-meters. This is on the way down from Cruz de Terejeda (the first time).

Kameran är full av filmklipp och bilder som jag ännu inte tittat på, så de närmaste veckorna kommer jag återuppleva resan många gånger. Du ska veta att jag verkligen uppskattar dina kommentarer både här, på vLoggen och instagram. Det gör resan så mycket roligare när jag vet att du läser! Den här gången hoppas jag kunna förmedla cyklingen ännu bättre.

Cykling på Gran Canaria

www.cyklat.se

Sidan cyklat.se är tänkt som ett uppslagsverk för dig som vill ha inspiration till att cykla. Där kommer jag beskriva sju olika cykelrutter, nio ställen vi sovit på, maten vi ätit och tre olika kategorier av upplevelser.

Under våren kommer vi göra sidan mer sökvänlig. Tips mottages tacksamt.

Cykling på Gran Canaria

andebark på youtube

Den här gången har jag tänkt mer i vLoggar. Hur många det blir vet jag inte än. Målet är att vi ska publicera en vLogg varje tisdag med början den 12 mars 2019. Tanken med vLoggarna är att inspirera till egna cykelupplevelser. Glöm inte att prenumerera så du kan följa den resan.

Cykling på Gran Canaria

Bloggen andebark

Här på bloggen blir det mer av en dagbok där jag kommer ladda upp bilderna dag för dag om vår cykling på Gran Canaria. Min skrivbok är alltid med på resorna och där har jag gjort korta anteckningar att utveckla. Här hittar du det första inlägget om min flygskam. Bilderna från första dagen av vår cykling på Gran Canaria hittar du här. Enklast följder du resan genom att klicka på ”Newer Post” längst ner på sidan.

Är du nyfiken på var vi cyklade hittar du ett inlägg om rutterna här. 

Här kan du läsa om var vi bodde

Helst tar vi matsäck med på turerna, vad vi åt kan du läsa här.

Flygskammen har varit ständigt närvarande under resan. Så klart kommer det att märkas in inläggen här på bloggen. På vägen hem funderade vi ut tre nyckeltal som vi fortsättningsvis kommer att använda. Uträkningarna kräver sina egna inlägg, jag länkar nedan efterhand.

Restidsindex: 0,87

Koldioxidutläpp: 1,43 ton/person eller 101 kg/dag

Resans pris

Cykling på Gran Canaria Nishiki

Informationsfilmer

Det finns så mycket att berätta om vår cykling på Gran Canaria och jag gör det gärna genom filmklipp. Tack Anki för tipset om att berätta om resrutten, du hittar inlägg med film här.

Vad vill du veta mer om? Skriv en kommentar så ska jag försöka besvara den i ett inlägg.

Cykling på Gran Canaria
Back to the beginning after 420 kilometer – very proud after the talk with an cyclist at Free Motion who said that not so many are strong enough to do our ride.

Short facts about Gran Canaria

Inhabitants

about 850.000 (2011)

Population density

545 habitants /kvadratkilometer

Area

1.560 kvadratkilometer

Coustline: 235 km (Berlitz)

21 municipality

Cities

1. Las Palmas (382.000 inhabitants)

2. Telde

Favorite Food

Tomatoes, oranges, bananas, cheese

Bikeservice

You find bike-stop in San Bartolomé and Santa Lucia. You can also get help there you rent a bike. The only bike-shop we found in the north was in San Mateo.