Reklamation till hotels.com

Snart dags att skörda brännässlor. Använde de sista från frysen till soppan igår.

På dagens to-do-list står ”reklamera” hotels.com – inget mer. Nu är klockan 14.16 och jag har fortfarande inte gjort något åt reklamationen. Istället blev det en morgonpromenad, potatismos och falukorv till middag, passade på att använda potatismosresterna till att svänga ihop en fiskgratäng med varmrökt lax från frysen (inköpt för halva priset på kort-datum), och en dillsås med egenodlad dill från frysen.

Sedan har jag varit ute några rundor och tittat på vårlökarna som sticker upp, kollat listor över vilka växter som ger mest pollen och nektar, kollat så att Pelle gräver som jag vill i trädgården.

Det är märkligt – allt som tangerar mitt gamla liv är så vansinnigt svårt att få ur händerna.

Nåväl – skriver texten här och kopierar in i ett mail till hotels.com istället så får vi se hur det går med reklamationen.

När vi är ute och cyklar uppskattar vi frihetskänslan. Gillar vi ett ställe kan vi stanna i flera dagar – annars letar vi vidare på kvällen och bokar ett nytt boende till nästa kväll.

På kvällen den 4:e februari hittade jag ett bra erbjudande på hotell Paradores vid Cruz de Tejeda. Jag mätte avstånd, höjder och konstaterade att det skulle bli en bra rutt om vi stannade en natt i närheten av Valleseco på vägen till Cruz de Tejeda.

Paradores bokades via booking.com och jag fick bekräftelsen klockan 19.36. Via hotels.com hittade jag ett boende i Valleseco och klockan 20.01 fick jag bokningsbekräftelse från hotels.com.

Vid 11-tiden dagen efter började min mobil att ringa. Ett okänt utlandsnummer och jag förbannade alla dessa lurendrejare som försöker lura en att ringa betalnummer.

Det tillhör inte vanligheterna att jag kollar mailen när vi är ute och cyklar, men av någon anledning gjorde jag det efter att vi ätit lunch i Valleseco. Vi skulle snart vara framme vid dagens mål. Då upptäckte jag mailet som skickats någon gång under förmiddagen.

Dear Annika Andebark,

This is an urgent message regarding your reservation at La Casa del Caminante (26898368) for 2/5/2019.

Unfortunately the hotel is unable to accept your reservation for your upcoming stay due to overbooking. 

Due to these unforeseen circumstances,Hotels.com would like to offer you comparable alternate accommodations. Please contact us at 020109145 or refer to our list of local numbers to contact our Reservation Services team as soon as possible as availability is limited.

If you are calling from a country not listed below please dial our team on our international number: +1 417 521 1076. Toll charges may apply.

Our Reservation Support Services team is available 24 hours a day, 7 days a week for your convenience.  Please reference your itinerary number 155589985751 when calling to ensure we can help you swiftly.

We apologize for this inconvenience and look forward to hearing from you soon.

What the F…ck!

Vi ringde hotels.com. Att hitta ett nytt boende inom cykelavstånd var inte enkelt eftersom vi befann oss mitt uppe i bergen. (Just därför såg vi till att boka flera dagars boende innan vi gav oss iväg.) En tolk kopplades in som kunde översätta för att det inte skulle bli fel. Till slut hade de hittat ett nytt boende, visserligen i San Mateo och vi skulle få en rejäl uppförsbacke innan vi var framme men som tur var hade vi planerat en kortare cykling så både tid och ork skulle räcka till Calle la Yedra, där den nya lägenheten låg.

Klockan 15.55 kom mailet med bekräftelsen. (Planeringen var inte så genomtänkt som tidigare och vi fick världens uppförsbackar – bilderna kan du se här.) Vi trampade på  mot Calle la Yerda 46 och följde google-maps. Eftersom vi inte hittade nummer 46 ringde vi hotell Casa Pinito när vi stod utanför nummer 44. Vi fick då veta att de ”cancellerat” vår bokning för de inte hade fått tillräckligt betalt från hotels. (Något meddelande om detta hade vi inte fått.) Vi förklarade att det var hotels som bokat åt oss och att vi nu stod med cyklarna mitt ute i no-where. De uppmanade oss att ringa till hotels.com.

Vi ringde hotels.com i Sverige som ringe Casa Pinito utan att nå någon överenskommelse. Medan Sven väntade i telefonen pratade jag med en man som bodde på nummer 44. Han pratade endast spanska, men vi lyckades kommunicera. Det började mörkna och vi hade fortfarande ingen aning om var vi skulle tillbringa natten. Mannen på nummer 44 ringde till en kompis som var taxichaufför. Det hade gått mer än två timmar sedan vi ringt Casa Pinito och sedan dess hade vi suttit uppkopplade mot hotels.com. Den snälle mannen menade att det borde gå att lösa, men när han ringde Casa Pinito tryckte de bort samtalet gång på gång.

En engelsktalande representant från hotels.com hade tagit över, ytterligare väntan. Först när vi satt i taxin och väntade på att taxichaufförens kollegor ringde runt till olika hotell i San Mateo fick vi besked från hotels.com att de nu kommit överens med Casa Pinito och att vi skulle bege oss dit. Sven försökte förklara att vi nu satt i taxin på väg till annat hotell. Diskussionen blev allt mer högljudd. Jag var både trött och förbannad, mina engelska salvor var nog mer skrattretande än respektingivande.

Nåväl, på Hotel Las Calas Tinamar hade de lyckats hitta en värdinna som tog emot oss och visade olika rum vi kunde välja mellan. Vi bokade med den snälle taxichauffören som skulle hämta oss morgonen efter.

Vi hade tur – cyklarna stod kvar på Calle de Yerda 44 som vi lämnat dem, men ilskan bubblade i kroppen och min stressnivå var hög, lusten borta och helst ville jag bara ta en taxi upp till Cruz de Tejeda med cyklarna.

Som tur var bjöd dagen på strålande vyer. Cykel är fantastisk!

When you solved a problem you get stronger!

Nya inlägg om Gran Canaria

Cyklingen den 5 februari 2019

Cyklingen den 6 februari 2019

Hotel Paradores, Cruz de Tejeda

Nishiki banan kort-datum Söderåsen
Så här glad är jag över att cykla över Söderåsen igen. Skönt att det inte är så många bilar. Vi stannade i Kågeröd och köpte bananer till halva priset.