Konstrunda på Österlen

Inte heller i år blir det någon konstrunda på Österlen för min del. Jag är helt enkelt ännu inte redo för att möta människor från mitt gamla liv. Kanske blir jag det aldrig.

Istället njuter jag av tre favoritkonstnärers verk här på bloggen.

Iris Rönnqvist

Tulpaner konstnär Iris Rönnqvist

Förutom härligt färgglada bilder är Iris Rönnqvist en färgglad person. Här kan du läsa mer om hur mycket hon betytt för mig.

Snart öppnar jag min 28:e påskutställning. Skulle varit 29:e men för fem år sedan ställde jag in pga strålning på min cancer. Den – har gjort att jag inte annonserat märkvärt de senaste 4 påskarna. Jag mår bra – och jag hoppas några besökare kommer trots utebliven annons i den fullspäckade Konstbilagan i YA. Där hade väl min annons ändå drunknat?! Hos mig finns mycket att se i blandade tekniker. Öppet 12 – 16 fred -månd. Hjärtligt välkomna till STORGATAN 8 i GÄRSNÄS. 070 71 62154

Iris Rönnqvist på nätet

Tavlan som var första pris på Sparbanken Syds konstlotteri 2002 (första gången jag träffade Iris Rönnqvist) Bild från 2013

Elna Jolom

Nu blev det mycket Gärsnäs, för även om Elna Jolom ställer ut i Brösarp så är hon bördig från Gärsnäs. Hon var lite av ett underbarn när det gäller glaskonst. 2013 besökte jag hennes glashytta i Brösarp – en helt fantastisk plats som jag varmt kan rekommendera.

Under påskhelgen och veckan efter har vi öppet på Österlens Glashytta. Vi följer ÖSKGs öppettider då Elna Jolom är verksam i föreningen. Under öppetdagarna kan ni t del av flera utställningar, glasblåsning i hyttan och några demonstrationer. Vi visar skulpterat glas, blåst och gjutit i samklang med flera andra material. Hoppas vi ses! Välkommen!

Österlens glashytta på nätet

Elna Jolom, oktober 2013
Trädgårdskonst, Elna Jolom, Österlens Glashytta, oktober 2013

 

 

 

 

 

 

 

Killegården

Från Högstadietiden minns jag Cilla som lång och modig. Hon gick sin egen väg och tycktes inte bry sig om vad andra tyckte. Sedan hon och maken sålde Buhres i Kivik har hon öppnat bed och breakfast Killegården i Kivik.

I år ställer Sophia och Maria ut på Killegården. En gång var de två nära väninnor som jag talade med allt om. Det har gått mer är fem år sedan vi hördes av. Och är det något ställe jag skulle ha besökt på konstrundan så är det Killegården.

Här kan du läsa mer om Cilias på Killegården.

Här hittar du fler cykeltips för april.