Klimatångest


När vi cyklar och ser slängda burkar – eller ännu värre hela sopsäckar – blir jag så dj-a förbannad.

När jag läser rapporter om miljöförstöringens konsekvenser blir jag rädd. Vansinnigt rädd.

Enligt studien förlorar glaciärerna 369 miljarder ton snö och is årligen.

– Det är skrämmande att glaciärerna fortsätter att smälta, och än mer skrämmande är att vi människor inte gör så mycket åt det, säger Martin Hedberg, meteorolog vid Polyfuture SWC, som tidigare bland annat jobbat på SVT.

Aftonbladet 190413

Det är sorgligt vad vi människor gör med den enda plats vi kan bo på.

Men i allt detta elände finns det några lysande stjärnor. Greta Thunberg och Andreas Magnusson är mina idoler.

Jag minns inte exakt när jag fick kontakt med Andreas på FB, antagligen via Klimatklubben. Den 27 oktober 2018 blev vi vänner på FB. I början skickade han länkar till sina blogginlägg, men jag tror inte han hinner blogga längre. Nu är han en förebild som media skriver om.

Tack alla ungdomar som klimatstrejkar! Ni hjälper mig att hantera min klimatångest.