Nya Rhododendron

Den 25 april begav jag mig till Cedergrens för att fylla på rhododendronbuskaget. Att bygga rhododendronplanteringen har tagit tid. De första planterades sommaren 2014. Sedan har jag fyllt på ett litet stycke varje år.

Först var det den vita delen längst i norr med Dora Amestis, Cunningham’s white och Schneekrone. (Efteråt kändes det för glest och jag fyllde på med Kermesina Album och Persil).

Dora Amestis är en av de första att blomma. En lågväxande rhododendron som tidigare haft ett vackert bladverk men i år blivit glesare.

Året efter påbörjades delen längst i Söder samt några lila rhododendron på mitten.

I år fyllde vi de sista luckorna.

Progres i knopp – otroligt vacker!

På bloggen kan du följa blomningen genom att klicka på ”kategori” under rubriken. ’

Viscy har jag tittat på i många år – nu var det sista chansen innan rhododendronrabatten var full.
Lullaby var ett spontanköp som egentlien inte alls passar in i färgerna, men jag tänker att hon står på utsidan och är lite lägre så att hon på sikt kommer döljas av de övriga rhododendron som blommar senare.
Eftersom Cedergrens stänger i juni blev det några spontaninköpta clematis – den här heter Elten.