To-do-list juni

 

Den 17 maj 2018 blommade de nyplanterade Rhododendron så här. Färgerna blev väl så där – så lite omplantering innan nästa vår. Längst bak till vänster Old Port och till höger smirnowii Längst fram till vänster Percy Wiseman och till höger Anuschka

Den 17 maj 2018 fick jag beskedet att jag haft malignt melanom. Här delar jag med mig av bilder som inte kom upp.

Rhododendron Percy Wiseman har många skepnader. Från rosa knoppar och över till gulvit blomning. Här en bild från den 22 maj 2018

De här bilderna tog jag den 14 maj, men istället för att redigera dem åkte jag runt på en massa läkarbesök. Den där oron …

Vackert grönt bladverk har den låga Rhododendron Kermesina. (180522)
Rhododendron Old Port har blivit en favorit med sina mörka, diskreta blommor. Den framhäver det rosa och lugnar färgexplosioner. (180522)
Old Port blev en bra mix med Roseum Elegance (däremot inte med Percy Wiseman, som är ganska svårplacerad med sina skiftande färger.
Rhododendron Blue Peter blev en härlig överraskning. Bara älskar den mörka teckningen. Den kan nog bli fin med Old Port. (180522)
Rhododendron Catawbiense Albums svagt lilarosa knoppar matchade Lee’s Dark Purple perfekt. Lägg märke till de svagt lila ståndarna. En härlig kombination! (180522)
Lee’s Dark Purple blommade överdådigt den 22 maj 2018
I skogen beundrade jag en gammal stubbe. När de körde hem ved fick jag den i present. Vackrare trädgårdskonst finns inte. Dessutom är den bra tillhåll för insekter. (180522)
2014 planterade jag den första rhododendron – varken rätt jord eller gödning fick den, men Masson Catawbiense överlevde ändå.
Att studera blomman i Rhododendron Kermesinum Album ger ro (180522 – planterad 2018)

Att göra

  1. Sätt tidig potatis. Dela och plantera om kryddor
  2. Så på friland (morot, rödbeta, dill, majrova, portlak, palsternacka, grönkål, bondböna. Sätt gul lök.
  3. Så sockerärt mm på friland.
  4. Avhärda förkultiverade plantor.
  5. Rensa jordgubbsland och rabatter
  6. Plocka fläderblom till saft
  7. Se till att ha rhododendrongödning hemma så du kan gödsla efter blomningen
  8. Förbered vattenslangar
  9. Plantera ut tomatplantor

När jag läser listan ovan ser jag att jag ligger före i planeringen. Tomaterna planterades ut igår, potatisen är satta i krukor. Däremot har jag inte haft några frösådder inomhus. Trädgården i norr har tagit all trädgårdstid i anspråk.

I datorn ligger en massa bilder från årets rhododendron – men de får ni njuta av nästa år. Genom att fotografera nu och redigera bilderna under vintern kan jag förlänga den gröna delen av året.