Clematis på Cedergrens i Rå

I trädgården har vi fokus på ätbart och växter för biologisk mångfald. Antagligen platsar clematis in i någon av dessa grupper. Ändå har jag börjat plantera in clematis i trädgården för att de ger trädgården ett vilt intryck.

När jag besökte Cedergrens Plantskola förra våren och tog dessa bilder trodde jag att jag skulle ha massor av tid att välja växtplats och köpa in clematis. Nu blev det inte så. Plantskolan stänger i slutet av juni och jag sörjer verkligen.

Få plantskolor har den genuina kunskap om Rhododendron, Rosor och Clematis som de har på Cedergrens. Frågan är om det finns någon plantskola som överhuvud taget kan erbjuda den mångfald av clematis.

Förra gången köpte jag tio clematis. Om det blir ytterligare ett besök i plantskolan ska jag försöka få tag i de här skönheterna.

Veronica’s Choice (Cedergrens plantskola i Råå 180518)
Clematis Ivan Olsson (Cedergrens plantskola Råå 180518)
Clematis Lucky Charm (Cedergrens Plantskola i Råå 180518)
Clematis Madame de Cultre (Cedergrens plantskola i Råå 180518)
Clematis Toki (Cedergrens Plantskola i Råå 180518)
Clematis Montana ’Margaret Jones’ (Cedergrens Plantskola i Råå 180518)
Clematis George (Cedergrens Plantskola Råå 180518)
Clematis George (Cedergrens Plantskola Råå 180518)
Clematis Sibirica ’Albina Plena’ (Cedergrens plantskola Råå 180518)