Kärleken till en trädgård

Utanför åskar det och jag ger mig tid att titta igenom vårens alla trädgårdsbilder.

Framförallt är det bilderna från våra rhododendron som tar min uppmärksamhet. För även om vi njuter när de blommar (genom att gå både morgon och kvällsrunda i trädgården) så går det så fort.

Senaste trädgårdsbilden är från den 3 juni 2019 bag längan.

Att hitta bland alla bilder på datorn låter sig sällan göras – så istället har jag publicerat dem här på bloggen för respektive datum. Nu kan jag gå tillbaka och njuta gång på gång på gång. Och det gör jag också. Särskilt på vintern.

29 april 2019

12 maj 2019

24 maj 2019

Hur många sorters humlor vi har i trädgården har jag inte lyckats räkna. Den här med orange bak är svår att fånga på bild, men här lyckades jag nästan.

Hade det inte ösregnat skulle jag gått ut och tagit några foton på trädgården som den ser ut idag – men det får vänta till ett senare tillfälle. Bilder från årets trädgårdsprojekt är redigerade, väntar bara på lite komplettering innan jag laddar upp inläggen.

För trädgården är det bra med regn. Gula trädgården är nysådd med honungsfacelia, solros, bovete och luddvicker. Här ska det bli fest för humlor och bi i sommar! De tre nya rosorna från Flora Linnea är planterade. Regn gör gott, även om besökarna på helgens trädgårdsrunda antagligen förbannar regnet som bäst just nu. (Här kan du läsa mer om trädgårdsrundan.)

En av tre nyinköpta rosor från Flora Linnea (här kan du läsa mer om Flora Linnea).

En trädgård blir aldrig färdig, men nu hoppas jag att den är tillräckligt färdig för att jag ska kunna visa trädgårdarna den 3 augusti 2019 på Söderåsdagen.