Cykla norra Skåne

På instagram delas bilder från Kroatien, Mallorca, Turkiet och ännu mer långväga platser. Jag njuter av den regnfattiga sommaren. För nu när det inte är så varmt så är vädret alldeles perfekt för cykling.

När jag förespråkade att den första Söderåsdagen skulle äga rum den 3 augusti hade jag en vision om att locka långväga cyklister som valde att spendera två veckor i Skåne.

Jag tänkte att de tog tåget till Båstad. Började med en vecka på Bjäre innan de cyklade den blivande Tycho Braheleden till Söderåsen och Söderåsdagen. Spenderade två nätter på hotell runt Söderåsen innan de cyklade vidare till Cykelturistveckan i Kristianstad.

Nu tog det så evinnerlig tid för kommunens kvarnar att mala att vi var ända inne i mars innan jag fick besked om tidpunkten för Söderåsdagen. Och då skulle jag till Älvdalen och sedan var cykelsäsongen och trädgårdssäsongen igång – så det blev inte den marknadsföring jag tänkt.

Nåväl – här har jag så i sista minuten samlat ihop länkar och filmklipp.

Hoppas att du inspireras till att göra den här turen i år – eller någon annan gång!

Bjäre

Bjärehalvön är enligt oss Sveriges bästa cykeldestination. Kattegattleden längs havet, massor av småskalig matproduktion, caféer, restauranger och ett myllrande semesterliv i Båstad. Dessutom dramatiska Hovs hallar.

 

Här hittar du fler turer från Bjäre

 

Söderåsen via Tycho Braheleden

Från Bjäre kan du cykla via den blivande Tycho Braheleden till Söderåsen som sjuder av liv den 3 augusti. Dramatisk natur och Skånes högsta punkt. Detta är en cykeldestination med potential. Jag hoppas att vi är många cyklister som samlas på Söderåsen den 3 augusti så att vi kan visa beslutsfattarna att det är lönsamt att satsa på cykelturism.

 

Delar av Söderåsdagens program hittar du här

Här hittar du fler tips för cykling på Söderåsen

 

Cykelturistveckan i Kristianstad

I helgen ska vi utforska cykelvägar via Höör och Hörby till Linderöd.

Linderödsåsen är en outforskad ås för vår del. Om jag förstått det rätt är den också en del av Tornquistzonen liksom Söderåsen. Längs zonens diagonal över Skåne finns massor av vacker natur – perfekt för cykelupplevelser.

Den 5-10 augusti pågår Cykelturistveckan i Kristianstad. Arrangör är Cykelfrämjandet. Här hittar du hela programmet.