Bye-bye juli

Ännu en månad har passerat – och jag står här förvånad och funderar på var den blev av. Bläddrar i kalendern för att se vad jag gjorde med min tid – och ser två saker som engagerat.

50-årsfirandet

Ni anar inte vad jag njöt av att göra det PRECIS på mitt sätt, inte följa hur andra brukar göra, hur det förväntas. Nej, jag var bara mig själv hela dagen och trivdes verkligen bra med det. (Här har jag skrivit mer om det.) Och sedan fortsatte jag njuta. Pratade länge med dem som ringde i efterhand och gratulerade. Njöt av varenda hälsning i sociala medier. Tittade på bilder. Sååå fylld av tacksamhet.

Söderåsdagen

Japp – under juli har jag verkligen lagt mycket tid i sociala medier för att sprida Söderåsdagen. I går fick jag så mycket positiv feed-back för detta. Har skrivit ner för att kunna ta fram och känna känslan när nästa motgång kommer. För det är ju så livet är. Det går upp och det går ner. I alla fall är det så för mig. Mitt liv är lite av en berg-och-dalbana. Antagligen har det också med min personlighet att göra – den jag måste lära mig att leva med.

Nåväl, mer om Söderåsdagen hittar du här. 

Schakt Albert ägs av Sven Jönssons cykelaffär AB sedan september 2018. Förvärvet skedde efter att jag berättat för Bengt Fellbe att cykelaffären sökte investeringsobjekt för att klimatkompensera för verksamhetens fossila utsläpp.

Cykelturer

Två av söndagsturerna har gått längs blivande Tycho Braheleden. Så stolt att få hjälpa Destination Söderåsen med att dokumentera dessa.

Tycho Braheleden Kågeröd – Ljungbyhed

Tycho Braheleden Ljungbyhed – Eket

Månadens övernattning blev på Elisefarm

Dagen efter mitt 50-årsfirande cyklade vi bara och njöt på invanda vägar runt Örkelljunga med mat på Stationen.

På cyklat har jag också lagt länkar till månadens turer. Dessutom hittar du fem nybörjartips för cykling med övernattning.

Vädret

Massor av sol. Riktigt torrt. Jag har fortfarande inte kommit över min rädsla för hudcancer och tillbringar mycket tid inne när solen är stark. Här har jag något att jobba med.

Maten

Oj, oj, oj vad jag hade samlarplaner för juli. Nedan har jag samlat några av de recept jag hade tänkt göra. Lite rölleka och älgört har jag torkat. Johannesörtsblommorna fick dottern till kräftskivans snaps. Sparar länkarna till recepten här för framtiden.

I övrigt är det mycket smoothie på menyn. Så himla smidigt – man tager vad man haver. Bästa matstället är intill tomatplantorna. Öppna en burk tonfisk, plocka tomat, zucchini och gurka efter behov. En flaska vatten i korgen. Till efterrätt blåbär, smultron och plommon direkt från träd och buskar.

Medicins saft av Älgört

Johannesörtsolja

Rölleka

Bag längan kallar jag trädgården ”Grekland”. Här har jag samlat blå skärvor från Schakt Albert. Här trivs lavendel och kantnepeta i solen.

Skrivande

Efter ett fantastiskt möte med min förläggare lät jag bokprojektet vila för att kunna ha fokus på mitt födelsedagsfirande och Söderåsdagen. Snart, snart är det dags – och jag riktigt längtar. Den 5 augusti åker jag upp till bästa väninnan i skärgården.

Sociala medier

Efter att ha lyssnat på Anders Hansens sommarprat har jag börjat reflektera mer över min användning av sociala medier. Jag har börjat mäta hur mycket tid det tar – och det är alldeles för mycket.

Under juli har jag ägnat mycket tid åt att skriva inlägg om Söderåsen. Det var min förhoppning att fler skulle få upp ögonen för vilken fantastisk cykeldestination det skulle kunna bli. Men jag lovade också mig själv att nästa år ska jag inte engagera mig så som jag gjort i år.

Min plan för den följande tolvmånadersperioden i sociala media är faktiskt att dra ner på min närvaro för att skapa mer utrymme för författarskapet. Den 5 augusti åker jag till Mefjärd för att fortsätta redigeringen av min första roman. Den 2 september börjar arbetet tillsammans med redaktören. En barndomsdröm går i uppfyllelse.

Här på andebark-bloggen har jag för avsikt att fortsätta med mina månadssammanställningar. Det är skönt att ha dem samlade – kunna gå tillbaka och titta. Här samlar jag även mina to-do-list som ger mig en riktning i livet.

Jag ska fortsätta lägga upp en bild om vår söndagscykling på instagram. Och jag kommer fortsätta med händelser när vi är ute och cyklar under längre tid – för det är ett sätt för mig att minnas, att samla upplevelser.

Och jag är öppen för samarbeten när det gäller www.cyklat.se. Visst kommer det hända att jag dokumenterar riktigt bra ställen vi upptäcker – men troligen kommer det inte bli så många inlägg från realtid utan snarare som mina fotoalbum var förr. Där skrev jag i efterhand om våra resor tillsammans med bilder jag ville spara.

Jag gillar strukturen som byggts upp under året – men från nu är inte sociala medier så stor del av mitt liv som de varit under de senaste månaderna. Och – jag kommer undvika gå in på instagram för att kommentera och gilla. Det tar för mycket tid från mitt andra skrivande.

Vi har många vLoggar som ligger i vänten – och vi ska fortsätta göra vLoggar när vi är ute på längre cykelturer. Men det kommer också bli fler filmklipp om cyklar, om cykelverkstaden. Målet är att det ska komma upp en vLogg varje tisdag. Redan ligger några vLoggar och väntar som vi inte hunnit publicera. Här funderar jag över formen – om de kan utvecklas till något som vi publicerar som tips som du kan planera efter. Här utvärderar jag fortfarande.

Månadens bästa

Mitt födelsedagsfirande i flera dagar

När alla skatterna var upphittade vandrade vi tillbaka till Folkets Park. Duggregnet hade upphört och vi försökte samla alla till ett gemensamt foto – dagens viktigaste punkt enligt mig. (De flesta bilderna i det här inlägget är tagna av min syster Mia)

Månadens sämsta

Vurpan och ett knäckt revben samt att overshoot day inträffade redan den 29 juli 2019

Lärdom

Tiden i sociala media ska begränsas

Mål för augusti

Bli klar med redigeringsrundan av boken och minska min tid i sociala media

Långsiktiga mål

Skapa en projektfri tillvaro för att satsa på mitt författarskap.

Tacksamhet

Under juli har tacksamheten över att jag lever varit intensivt närvarande

Bärplockning i vår grekiska trädgård