Söderåsdagen – äntligen

Wow – vi gjorde det!

Tack Felicia och Alexandra för att ni trodde helhjärtat på idén.

Tack Lars (och Klåveröds vandrarhem) för allt arbete med att skapa bättre förutsättningar för cykling på Söderåsen.

Tack Katarina och Johnny för ert enorma engagemang (och Bjuvs tryckeri som sponsrade med affischer och AdaptMedia som fixade Söderåsjournalen och Ekeby möbelaffär och Jönssons cykelaffär som var de enda företag som köpte ”Stora Söderåsdagenpaketet” och TravelShop som direkt köpte min idé om hop-on-hop-off-buss … och alla andra företag som stöttat projektet.)

Felicia Eckersten, Force of Nature och projektledare för Söderåsendagen. Alexandra Kronholm, Kronholm Consulting, projektledare för Hållbarhetsmässan. (27 oktober 2018)

Det har verkligen inte varit lätt, men tack vare den fantastiska projektgruppen har vi orkat kämpa på trots byråkratiskt krångel, trots nästan obefintlig budget, trots … Haha – du skulle inte tro det om vi räknade upp alla motgångar. MEN – vi fixade det OCH de senaste dagarna har vi fått så många indikationer på att det verkligen håller på att hända STORA saker kring Söderåsen. Projektgruppens positiva energi sprider sig!

Som Norrehus inlägg på FB-evenemangets sida.

SÖDERÅSDAGEN hos oss!
Nu på lördag 3/8 öppet 10-17.
Stor loppis i trädgården med allt från garderobsrensningar till herrgårdsrensningar.
Vi kommer att sälja en del av vår överblivna inredning och roliga byggdetaljer, likväl som bruksföremål.
Vi serverar närodlad LUNCHBUFFÉ 11.30-15.00 med nötstek från Lokalproducerat kött i Källna, hjortbiffar med kantareller från Bonnarps Hjortgård, grönsaker och potatis från Simonsens Farm, tomater och gurkor från Sånnagården, tillbehör från Skånehill och kallskuret från utvalda producenter i närområdet. Går bra att boka bord 0435-101 05.
KAKBUFFÉ med hembakade kakor serveras hela dagen.10-17.
VÄLKOMNA!
(Dela gärna – mycket fina fynd och god mat finns att hitta för alla )

Norrehus har fattat grejen! Det handlar inte om de storslagna upplevelserna, artisterna, konsumtion. Nej, istället är det de småskaliga upplevelserna som tillsammans blir en stor helhet. Som det här med att hålla extraöppet på Söderåsdagen. Många matställen är stängda på lördagar – men nu öppnar de upp och utbudet ökar.
Även cykelhandlaren har ansträngt sig lite extra på Söderåsdagen. Alla kunder som handlar bjuds på våfflor och valfri dryck. Tar de Hop-on-hop-offbussen till Billesholm och köper cykel bjuder cykelaffären på resan. Mer om Cykelaffärens sponsring hittar du här.
I Schakt Albert finns möjlighet att utveckla en riktigt häftig cykeldestination. Med el-MTB är det en lika häftig upplevelse som utförsåkning (men det behöver inte byggas några liftar och det behövs ingen snö).

På lördag gäller det – har besökarna fattat grejen? Hur många föredrar småskaliga hållbara upplevelser?

Oavsett vilket är vi otroligt stolta över det enorma utbud av upplevelser som finns på Söderåsen!

Hjälp oss gärna dela så att fler får möjlighet att upptäcka Söderåsdagen!

Vad är du intresserad av på Söderåsdagen?

För barnen

För den trädgårdsintresserade

För den cykelintresserade

Kulturspåret

Konsten kring Söderåsen

Tidsresan till Trias

Äta på Söderåsdagen

Fika på Söderåsdagen

Hitta till Söderåsdagen (detta inlägg är under uppbyggnad)

Här kan du läsa mer om Söderåsdagen

 

Det här händer i Bjuvs kommun