Var blev du av oktober?

Bodensjön Bodensee

Plötsligt var det den 1 november och jag insåg att jag inte hade skrivit någon sammanfattning för oktober. Och ärligt talat kan jag inte riktigt säga var oktober blev av … Kanske är det en kombination av att vi var ute och cyklade halva månaden och att jag sedan varit uppslukad av redigeringen.

Cykelturer

Fortfarande kan jag inte riktigt fatta att vi gjorde det! Tog oss ner till Bodensjön utan att flyga! Slowtravel är verkligen min grej. Man upplever omgivningen på ett annat sätt när man får tid att reflektera. På cyklat hittar du länkar till våra cykelturer.

Bodensjön Bodensee
Vi tog oss till Schaffenhausen för att se Europas största vattenfall. Det var det värt!

Vädret

När vi var iväg regnade det massor. Har tyvärr ingen notering om hur mycket. Men vädret känns just nu ganska ”normalt” för årstiden.

Maten

Nu är det soppsäsong; pumpa, lök, tomaterna som räddades undan frosten. Allt hamnar i grytan – tillsammans eller var för sig. Alltid tillsammans med maträddad vispgrädde – i övrigt är det väldigt blandat.

Skrivande

Den 2 september till den 28 oktober har jag och min redaktör jobbat vidare med manuset. Det har varit en hel del att reflektera över – som det här med versaler och gemener. Nåja, de tankarna är värda ett eget inlägg så småningom.

Första delen i bokserien Eldarna släpps den 21 mars 2020 på Hoi förlag. Vill du köpa ett signerat exemplar i Skåne kommer vi arrangera en bokmässa den 27-28 juni i Billesholms Folkets Park
Omslag: Cecilia Pettersson, PicaPicadesign

Sociala medier

Just nu utvärderar jag mina kanaler i sociala medier – vet faktiskt inte vart jag är på väg, men känner att sociala medier tar för mycket tid. Kanske är det dags att sätta tydligare ramar för mig själv.

Vad gäller youtube gillar jag verkligen upplägget med att publicera klipp varje tisdag. Framförallt tycker jag själv det är kul att återuppleva vad vi gjorde ett år tidigare (ibland kortare).

Månadens bästa

Att ta sig ända ner till Bodensjön med CYKEL!!!

Här kan du läsa hur.

Månadens sämsta

Hostan som jag fick på bussen till Ulm

Lärdom

Du kan inte göra allt – Bättre en fågel i handen än tio i skogen. Det är dags att beskära mitt ideella träd.

Mål för november

Den 13 november åker jag till Älvdalen. Målet är att komma igång och flödesskriva bok nummer två – VREDE i Älvdalen.

Långsiktiga mål

Bygga ett författarskap och en återkommande Bokmässa i Billesholm helgen efter midsommar.

Tacksamhet

Haha – det här låter märkligt … men just nu känner jag en enorm tacksamhet till familjen Karlsson som ”tagit över ansvaret” för utvecklingen av Schakt Albert. Det visade sig vara mer problem med nedskräpning än vi hade trott. Tack vare MTB-banorna och att mer människor vistas i området minskar förhoppningsvis skadegörelse och nedskräpning. Dessutom ser Mats och Katarina även utvecklingspotentialen för området.

Nu lämnar jag över till dem – i slutet av 2021 ska vi utvärdera. Men fram till dess tränar jag på att släppa taget, på att bara finnas i bakgrunden och stötta. En underbar känsla.