Planerar för boksläpp

Snart är det bara fyra månader kvar till boksläpp. Manuset har fått vila en tid, men snart är det dags att fortsätta genomgången av det korrekturlästa manuset igen.

Istället har jag funderat över boksläpp och boksigneringar, diskuterat med Susanne och Bobbi på skrivretreaten.

På Hoi förlag framhåller man vikten av att åka runt och hålla föredrag på Rotary, PRO, bokhandlar. Kommer det då finnas någon ork över att skriva? Istället vill jag skapa upplevelser som ger något mer till läsaren, lyssnaren.

I torsdags läste berättade jag om min bok och läste högt i ljuslågornas fladdrande sken på Älvdalens bibliotek. Det blev en fin stund. Det var alldeles tyst och det kändes som om det var massor av människor i lokalen. Fortfarande har jag inte kunnat smälta intrycken.

Men jag måste ha ork och energi – för det tar fler dagar för mig att varva ner efteråt. Har fortfarande inte kommit igång med texterna. Därför tror jag att framträdanden behöver samlas till få men lite längre perioder. Jag speedar liksom upp mig både innan och efter. Det går inte ihop med skrivandet. Det som blir lidandet är skrivandet. Om jag hela tiden ska ut och tala i olika sammanhang kommer det inte bli fler böcker.

Jag måste bestämma mig, måste fokusera på det som är viktigt. Därför lägger jag följande plan för tiden fram till den 30 juni 2020 – sedan får jag utvärdera.

Här hittar du aktuellt program

Älvdalen vecka 12

Rockdales hemsida kommer du hitta fler evenemang i Älvdalen under vecka 12. Nedan fyller jag på med programpunkter där jag medverkar. (Här kan du se programmet från maj 2018.)

17 mars – Älvdalens kyrka

18 mars – Älvdalens bibliotek

Torsdagen den 19 mars kl 11

Högläsning och bokprat på Tallbacken, Älvdalen.

Fredagen den 20 mars kl 15.30-19.30

Häxprocesserna LIVE på Porfyrmuseet.

15.30: Start på Porfyrmuseet med fika och möjlighet att kika runt i museet.
16.00: Premiär för Häxprocesserna LIVE
17.15 ca: Vi går till Restaurang Dalgatan 118 där vi äter en historiskt inspirerad buffé med smaker från Älvdalen.
Pris: preliminärt 550:-. (Arrangemanget är ett paket med föredrag och buffé). Begränsat antal platser. Förköp.
Biljetter: Porfyr- och Hagströmmuseet, info@rockdale.se, Marit Norin tel 070-339 36 36.
Arrangör: Rockdale natur- och kulturupplevelser och Dalgatan 118.

Lördagen den 21 mars kl 15-18

Boksläpp på Tre Björnar. Alla är välkomna!

Söndagen den 22 mars kl 11-14

Bokbrunch på Tre Björnar – endast förbokning

Bokprat av @alvdalsgruppen

Vecka 13

Måndagen den 23 mars – Mora

24 mars – Falun

Onsdagen den 25 mars – Sveriges Fängelsemuseum, Gävle

Föredrag av Desirée Kjellberg, museichef Sveriges Fängelsemuseum

Därefter boksignering i slottshäktet

26 mars – Uppsala

27 mars – Stockholm

Därefter vila och möjligen någon intervju. Utvärdering och lägga program för hösten.

Skåne

27 juni – Bokfestival i Billeshoms Folkets Park.

Jag lovar mig själv och mina nära att det inte blir några evenemang under perioden än de här. Intervjuer, medverkan i poddar, aktiviteter i sociala media – ja. Men inte några andra föredrag, boksigneringar etc. Om jag inte är rädd om min hälsa kommer böckerna aldrig att bli skrivna. Det finns synopsis till sju böcker, där behöver jag lägga min energi.