Kvinnohistorier

De skrivna och oskrivna kvinnohistorierna från dåtid till nutid. Det blir temat för projektet vars hemsida vi hoppas kunna publicera i helgen. Genom digitala möten vill vi skapa gemenskap och något att diskutera istället för att fokusera på smittspridning och dödstal.

I morgon börjar resan. Genom Anna Vild kan du följa med till Älvdalens sagoskogar – till vanernas och alvernas bortglömda rike.

Första stoppet är i Älvdalen på lördag mellan kl 10-12.30 då Anna inleder med att kula från Mimmikulle – en av de platser där avrättningarna kan ha skett. Sedan beger hon sig till Tallbacken – Älvdalens äldreboende där hjältarna bor.

Märbäck
350 år sedan de första avrättningarna i det stora oväsendet
Mimmikulle

Från klockan 10 kommer youtubefilmerna på Trolldomsprocesser visas för Älvdalens hjältar. Sedan får de hjälp att komma ut på terrassen. Därifrån kan de höra Anna Vilds konsert som börjar kl 10.45. Förhoppningsvis ska några hjältar även få en iPad i knäet så att de kan följa med mig och Marit Norin till Rots skans där vi pratar Folktro.

Förra veckan talade jag och Malin Lundskog om existensiell hälsa och meningen med livet. När jag får bidra till att ge hjältarna på Tallbacken en fin upplevelse känner jag mig värdefull.

Lördagens event

Här hittar du mer om lördagens evenemang

På min blogg skrev jag om evenemanget i går

Anna Vilds konserter kommer sändas live på vår youtubekanal – klicka här för att komma dit.

Du kommer även kunna följa med via Facebook på sidan Nordiska trolldomsprocesser som du hittar här.

Genom att ladda ner zoom kan du vara aktiv i samtalen. Hur du gör för att ladda ner zoom kan du läsa här.

Följ Anna Vilds dalaresa

På instagram kommer du kunna följa Anna Vilds resa genom händelser. (Klicka på cirkeln uppe i vänster så får du se uppladdningarna som gjorts de senaste 24 timmarna.)

Tisdagar kl 17 kommer jag träffa Anna på mitt instagramkonto som du hittar här.

Under sommaren kommer du även kunna se hennes reseberättelse på vår youtubekanal trolldomsprocesser där vi publicerar en ny film varje onsdag kl 19. Tillsvidare publiceras mina kortdokumentärer där jag besöker avrättningsplatser i Sverige.

Existensiell hälsa

Malin Lundskog är författare och hälsocoach. Torsdagar klockan 8 träffas vi via hennes instagramkonto för att diskutera existensiell hälsa. Du kan se vårt morgonsnack fram till klockan åtta på fredagar.

Du hittar Malin Lundskogs instagramkonto här (och klickar på bilden uppe till vänster.)

På Malin Lundskogs blogg kan du läsa mer om existensiell hälsa.

Här hittar du mina inlägg om Existensiell hälsa.