Det fysiska mötet

Sonen ringer. Han frågar om jag blir besviken om de inte kommer till Billesholm på lördag … de är gärna med digitalt men det blir många timmar i bilen för få timmar att träffas.

Och nej – jag blir inte besviken. Det är ju exakt det här som är vill visa. Vi behöver inte transportera oss när vi kan mötas digitalt. Dessutom sprids inte Coronaviruset digitalt.

Idag fick jag berätta i P4Malmöhus om hur jag vägrade ställa in och istället ställde om bokmässan i juni – som plötsligt blev Sveriges första digitala bokmässa.

Här kan du lyssna – och du hittar inslagen 84:05, 104:08, 143:15 samt 196:40 minuter in i sändningen.

Trots att jag tror på digitala möten vill jag förespråka fysiska butiker – särskilt bokhandlar. För visst är det något speciellt att känna på en bok, bläddra i den? Och en penna måste jag köpa i en affär – för på nätet kan jag ju inte känna tyngden i handen.

Det är min förhoppning att jag i framtiden ska kunna stötta de fysiska bokhandlarna. Ett första försök är att erbjuda dem biljetter till den digitala festivalen som kan säljas tillsammans med Oväsen i Älvdalen.

Här hittar du mer om den digitala bokmässan