#DigitalFestivalBillesholm

Premiärnerver är bara förnamnet – gång på gång intalar jag mig att det här är ett experiment! Ingen kräver att det ska vara perfekt! Fokus är att skapa festivalkänsla digitalt!

Men just nu känns det som att det bara är en massa strul – felmeddelande i webb-shopen, programblad som ska skrivas – och så fick jag idén att testa en ny upplevelse inför Söderåsdagen.

Och jag lovar mig själv att ALDRIG mer sätta igång några stora projekt – och sänder massor av tacksamhetstankar till Digitala moderatorer och Alexandra Kronholm som tar över projektledningen.

Nu är det bara att köra!

Packa picknickkorgen – leta upp bästa festivalplatsen och häng med på digital festival!

Mässan skulle ha ägt rum i Billesholms Folkets Park – därför har rummen fått namn efter de olika scenerna i Folkets Park. Via Hälsoscenen kan du vara med på hälsomässans programpunkter – eller höra Anna Vilds konsert från Zorngården i Mora. 

Utescenen – Hälsomässa

Tack vare sponsring från bland annat Sven Jönssons cykelaffär är deltagandet i Hälsomässan kostnadsfritt. Du behöver ändå beställa din biljett så vi fixar tillräckligt stort rum på zoom.

Kl 12-13 är det digital konsert från Utescenen på Zorngården i Mora med Anna Vild. Även den konserten hittar du via länken nedan. 

** Här hittar du programmet för hälsomässan **

Hälsomässan kommer även sändas på Söderåsdagens FB-sida. Du kan följa med i diskussionerna, men du har inte möjlighet att ställa frågor på samma sätt. 

** Söderåsdagens FB-sida hittar du här **

Rotundan – Bokmässa – Hoi

Tänk dig bokbord uppställda runt den gamla Rotundan. I år kan du följa författarsamtalen digitalt. Eftersom du inte kan köpa böckerna på plats beställer du dem i förväg via Hoi förlag och få då även ditt festivalband som gäller till alla scenerna. 

** Här hittar du programmet för Hoiscenen**

** Här hittar du Hois mässerbjudande **

Folkets Hus – Kvinnohistorier

I Billesholms Folkets hus visades det film och spelades teater. Affischerna vittnar om familjeaktiviteter och artistbesök. I foajén finns möjlighet att köpa kaffe, men inte den 27 juni. Då fyller du den egna kaffetermosen innan du slår dig ner för att lyssna på samtalen om trolldomsprocesserna. 

** Här hittar du programmet för Kvinnohistorier **

** Årets bokpaket från Kvinnohistorier **

Puben – skriv-pepp

Nätverket Kvinnohistorier bildades våren 2020 för att lyfta fram de skrivna och oskrivna kvinnohistorierna från dåtid till nutid. Anna Vild är konstnärlig ledare och engagerar fler konstnärer och artister att lyfta fram kvinnohistorier i sitt skapande. 

Helena Hansen är lektör och initiativtagare till det nätverk av skrivkursledare och lektörer som vill inspirera fler att skriva kvinnohistorier. 

** Här är programmet för dig som vill inspireras att skriva **

Trias-trädgården

Ännu en idé jag fick – en tidsresa till Trias – men mer om den på Söderåsdagen. På lördag sitter jag i matrummet och signerar böcker. Social distansering har jag planerat för – här kan du se filmen.

Då säljer jag även böcker från webb-butiken till mässpriser.

Team Albert MTB

TeamAlbert säljer grillad korv från 12.30 och erbjuder aktiviteter för hela familjen – du hittar hela programmet här.

Vad är zoom?

Passa på att pröva zoom redan på onsdag när det är kvinnohistorisk kvällsfika.

** Här hittar du mer om den kvinnohistoriska kvällsfikat **

Vill du läsa mer om zoom har Maryem Nasri skrivit en förklarande artikel på sin blogg.