Sveriges första digitala bokmässa

Vilken dag det blev! Författarsamtal, skrivpepp och hissnande MTB-tur – tänk så mycket vi kan få vara med om via zoom.

Från den anrika utescenen i Billesholms Folkets Park invigdes Sveriges första digitala bokmässa på #digitalfestivalbillesholm.
Foto: Cissela Larsson

Digitala moderatorer styrde med van hand samtalen från fyra scener med ett fyrtiotal föredragshållare. Kommentarerna var lyriska (får hoppas att Digitala moderatorer skrev ner dem – för själv var jag alldeles för euforisk för att komma ihåg något).

Att det kan vara så kul med möten via zoom! Inför avslutningen samlades vi hos mig med vars en scen i mobilen. Just då var hälsoscenen ute på MTB-tur med Mats Karlsson.
Foto: Cissela Larsson

I två dagar har jag seglat på moln över detta fantastiska vi skapade tillsammans. Det har gett oss så många erfarenheter och öppnat oändligt många möjligheter.

Det var boksläpp för min andra bok – Sätta punkt. Rent symboliskt satte jag också punkt för en rad engagemang och kreativa projekt. Från nu har jag lovat mig fokus på skrivandet och min hälsa. Den som får ansvaret för att utveckla mina idéer kring destination Söderåsen är Alexandra Kronholm. Det var hon som räddade upp hela den digitala festivalen när min hälsa vacklade.
Foto: Cissela Larsson

”Kalla det vad du vill. Fest blev det i alla fall. Särskilt när Anna Vild underhöll i pauserna … Och historia har vi skrivit, för det här har aldrig genomförts förr. Så mycket wow!”

Läs resten av inlägget på Digitala moderatorer

Här kan du läsa mer om Kronholm consulting som projektledde #digitalfestivalbillesholm

Sagt om

Den digitala festivalen var ett experiment – och nu behöver vi tid att sammanställa feed-back. Om du var på mässan skulle vi uppskatta om du fyllde i utvärderingen här.

Klicka här för att komma till utvärderingen

Varmt – Fantastiskt – Underbart

”Det här med digital är något helt fantastiskt – att man kunde höra vad de sa nere i Skåne”

Se klippen med Sol-Britt och Maggan från Zorngården i Mora

Följande citat är hämtade från FB.

”Det var en trevlig intressant dag som gav mersmak! TAck!”

”Så himla inspirerande och kul det här är! ?”

Tackmail på instagram från Sandra Nylén

Vill bara passa på att tacka för en fantastisk bokmässa. Kvinnohistoria är ett viktigt och lärorikt ämne och jag är såå himla nöjd över att ha deltagit. Tack igen!”

Fler blogginlägg om festivalen

Helena Hansen

Digitala moderatorer

Tourism in Skåne – reflektioner

Hybridevent

En häftig upplevelse var att den digitala festivalen blev som ett paraply med flera mindre lokala event. Det är något jag tror vi kommer få se mer av i framtiden.

Mora

I Mora assisterades Anna Vild av Maggan Moreu och Sol-Britt.

Simrishamn

”En vacker bokdag i trädgården. Anders och Helena kom med fika i värmen. Gjorde flera försök att vara med i den digitala bokmässan. Lyckades inte helt då litteraturintresserade kom till mitt bord. Behöver en assistent nästa gång.” Bild och text Marianne Gunve som signerade böcker på Österlens museum, Simrishamn.

Tällberg

Ragnar Ahlström Söderling signerade böcker i Tällberg.

Billesholm

I Billesholm glömde jag att fotografera – men delar istället Maria Bielke von Sydows bild från i går när vi höll den första skrivkursen via zoom för ungdomar i Bjuvs kommun. Maria var lyrisk över lördagens event och skrev så här på sin FB: ”Vilken toppenbra grej det blev av Billesholms digitala bokmässa, ett mastodontjobb har Annika Andebark och gänget gjort. Så stolt att få ha varit med på ett hörn. Stort tack till alla som kom till min föreläsning. Nu blir det kurs i självbiografiskt skrivande i höst ???
Det enda kruxet är att det inte blir så många läckra mingelbilder från en digital bokmässa, så jag lägger ut en selfie istället”

Mässerbjudanden

Och som på alla mässor måste det ju finnas mässerbjudanden. Här hade vi lagt upp de flesta i förväg, men några är nya.

Hoi förlag

Böcker om häxprocesserna, skrivande och hälsa

På sidan Kvinnohistorier hittar du fler bokpaket

Lektör Helena Hansen

En gång i månaden får du delta i en två timmar lång workshop och ett gruppcoaching-tillfälle. Du får även skrivutmaningar, skrivtips och delta i fyra av höstens femton kvinnohistoriska kvällsfikor. Observera att erbjudandet om att delta i 4 månader för 350 kr och insläpp i gruppen bara gäller fram till och med den 3 juli den här gången. (Ordinarie pris är 600 kr för 4 månader eller 1 800 kr per år.)

Boka här

Lektör Anna-Carin Svanå

Drömmer du om att skriva för barn? Passa då på att delta i Anna-Carin Svanås inspirerade kurs!De olika lektionerna leder dig steg för steg genom skrivprocessen, från idé till hel text. De tar dig från osäkerhet och frustration till självförtroende och inspirerad kunskap! Kursen är helt online och du jobbar i din egen takt, när och var du vill. Pris 1990 kr.

Boka här

Här kan du läsa mer om Anna-Carin Svanå

På Helenas blogg hittar du fyra mässerbjudanden som boostar ditt skrivande

6 svar på ”Sveriges första digitala bokmässa”

 1. Ja-a! Jösses vilken dag! Jag är så innerligt tacksam över att få hänga med som moderator och tror tamejtusan att vi skapade magi tillsammans allihop!

  HEJA DIG ANNIKA!

  1. Tack för att ni hänger med och sätter gränser i en lagom kombo. Ni är grymma som moderatorer och jag har fått såå mkt positiv feedback! Det känns som om vi skrev historia i lördags!

 2. Så spännande! Det här är såklart en tuff tid på många sätt men det är också häftigt att se alla spännande idéer och engagemang som bubblar upp. Heja er! 😀

  1. Mitt boksläpp blev digitalt med #viställerinteinviställerom – och om vi tänker utanför boxen med samma ledord kan vi bidra till långsiktiga förändringar!

   Hoppas kunna inspirera fler till nytänkande!

 3. Marianne E Gunve skriver:

  Underbart att få vara med! Tekniken fungerade inte hundraprocentigt, men vad gjorde det?
  Nästa gång behöver jag en assistent, eftersom folk kom och gick. Jag fick många tillfällen till fina samtal om kvinnors villkor på 30-talet och sålde några böcker också. Nu är jag med i fler Zoom-grupper och är inte alls lika ängslig, som jag var i slutet av juni. Vill gärna ”hänga på” igen!

  1. Underbart att du ville vara med med så kort varsel!

   En assistent är superbra – eller om ni är flera stycken som är med från samma mässa.

   Min vision är att vi ska skapa mässkänsla genom att det är flera små evenemang (som flera scener) som möts digitalt. Nästa digitala event är premiären på Anna Vilds föreställning Oväsen i Älvdalen. Anna kommer finnas på plats i Billesholms Folkets Park. Helena Hansen kommer hålla i zoom-sändningen. Förhoppningsvis hittar vi platser som vill vara med och arrangera mindre event. Kanske har du kontakt med någon restaurang eller Österlens museum som skulle vara intresserade av att testa detta nya koncept?

   Den 15 augusti är det premiär för föreställningen Oväsen i Älvdalen. Den 12 september planerar vi för zoomsändningar i samband med Kulturarvsdagen då det är premiär för den nya sidan http://www.trolldomsprocesser.se

   Och du är såå välkommen att vara med den 17 oktober!

   Kram
   Annika

Kommentarer är stängda.