Ny tid

Idag har jag talat med min psykolog via telefon. Länge har det dåliga samvetet gnagt. Nog har både jag och min omgivning märkt hur jag gått på högvarv, ännu en period av arbetsnarkomani. Tack vare människorna runt om kring mig blev det succé. Vi skrev historia när vi invigde den digitala festivalen från utescenen i Billesholm.

Till skillnad från förr ser jag idag problematiken och lägger strategier för att inte hamna där igen. Från och med nu lovar jag mig själv att inte ta på mig ansvar, att begränsa mina kontaktytor. Snart, snart kommer min plan vara klar och jag kommer kontakta dem som jag vill ha runt mig. Att Alexandra Kronholm kommer finnas där vet jag. Det är hon som kommer få alla mina galna idéer – och sedan får hon hantera dem hur hon vill. För, som min psykolog sa ”Dina idéer är en del av dig. Det vill du väl inte vara utan? Och tänk hur tråkig världen skulle vara utan alla dina idéer. De bidrar ju verkligen till något positivt.”

Maria Bielke von Sydow – hennes klokskap kommer hjälpa mig att hålla fokus på väsentligheter.

I två dagar har jag flödesskrivit enligt instruktionerna på Skrivkursen för unga i Bjuv. Och jag säger bara wow! Måtte jag aldrig mer sluta flödesskrivandet. Tre minuter som ger så mycket mer än mitt planlösa scrollande i mobilen på morgonen. Tack Maria Bielke von Sydow!

Malin Lundskog – hälsocoachen som fick mig att inse vad jag behöver träna på – men mer om det senare.

På dagens morgonpromenad dök både Maria Bielke von Sydow och Malin Lundskog upp. Och det var så skönt att ha dem där så jag bestämde mig för att de skulle få hänga med mig på varenda morgonpromenad i åtminstone ett år.

Du vet den där morgonpromenaden som jag fick av Bob Hansson för några år sedan. De senaste två åren har jag haft Matildas ord med mig ”Landa i att det här är djävligt bra!” Och det blev det ju! Vilka recensioner Oväsen i Älvdalen fick. Det är helt magiskt.

”Du är ett geni” säger Maria Bielke von Sydow gång på gång. Och jag tar orden med mig. (Gränsen mellan geni och galenskap är förvisso hårfin – men det finns också något fint i de där orden som behöver sjunka in sakta.)

Malin Lundskog all klokskap om existentiell hälsa fanns också där – och jag avslutade promenaden med #utonjut blinkande som en neonskylt en sen kvällspromenad i Köpenhamn.

En ny tid har börjat för mig. En tid när jag kommer vara mer varsam mot mig själv. En tid av lugn och lärande. En tid när jag ska träna på den existensiella hälsans olika komponenter.

Tack!!!

Tack Malin och Maria för att ni finns i mitt nätverk och att ni delar er klokskap med mig.

Och oändligt tack Alexandra för att du räddade den digitala festivalen genom din erfarenhet och struktur! Från nu lovar jag mig att inte sätta igång ett enda projekt. Däremot träffar jag dig gärna ofta så att jag kan göra mig av med alla galna idéer!

Länkar

Alexandra Kronholm

Kronholm consulting hemsida

Instagram

Malin Lundskog

Hemsida

Instagram

Maria Bielke von Sydow

Hemsida

Instagram

2 svar på ”Ny tid”

 1. Alltså … Annika! Det här gör mig så tacksam så tårarna rinner. Så fint!

  Så fin du är mot dig själv! Mot de du har omkring dig. Och mot mig! Mot Maria. Och Alexandra.

  Håller med din psykolog: Tänk hur tråkig världen skulle vara utan dig!!

  Tack för fantastiska ord här. Ser fram emot fler gemensamma morgonpromenader. Sen. När allt är utvilat.

  VARMA KRAMAR!
  //M

  1. Du inspirerar! Fatta hur mycket det du skriver på instagram påverkar mig!!!

   Så tack för dig! Och sluta aldrig med ditt pepp på instagram!!!

Kommentarer är stängda.