Till minne av de häxanklagade

Jag lägger inte energi på att få till minnesmärke för de häxanklagade. Istället vill jag att deras minne ska leva i form av aktiviteter. Därför är jag oerhört tacksam för det arbete Marit Norin och Torbjörn Zackrisson gör i Älvdalen.

Den 3 september 1668 inleddes rannsakningen i Älvdalen – och vi kan anta att rätten anlände till Älvdalen redan den 2 september. Ett av mina bidrag till upprättelsen är den kvinnohistoriska kvällsfikan onsdagen den 2 september klockan 20-21.

Fram till den 6 september har vi ett extra förmånligt bokpaket på Kvinnohistorier med Oväsen i Älvdalen, Märket och Dödsblommeört för 510 kronor (inkl. porto) – som bonus får du delta kostnadsfritt i september månads kvällsfikor.

Här kan du läsa mer om bokpaketet.

Den 8 september beger vi oss till Älvdalen för en resa i de häxanklagades fotspår – här kan du läsa mer.