Reflektioner

Det har varit en magisk resa – men också mycket arbete. Många har efterfrågat aktiviteter – men när vi tog oss tid att skriva personliga meddelanden till alla som lämnat intresseanmälan fick vi svar som att energinivån inte var rätt, att avståndet var för långt eller så hade något annat kommit emellan. Just nu fylls våra inkorgar av frågor om när vi kommer nästa gång, om vi inte kan komma till andra platser i Sverige.

Både jag och Anna är högkänsliga. Vi behöver ta hand om vår hälsa för att ha utrymme att skapa. Resor och möten med människor tar väldigt mycket av vår energi och det kommer krävas veckor av vila efter den här resan. Därför dröjer det till våren innan vi ger oss ut på nästa turné.

Mer om tidsresan i de häxanklagades fotspår

Nästa år kommer du kunna boka tidsresor via Tidsresebyrån. Några av dessa resor kommer inkludera berättarkonserten, men Anna och jag kommer inte agera reseguider då det tar för mycket av vår energi.

Mer om mina tankar bakom tidsresebyrån

Kvinnohistorisk frukost

Den här resan var unik. Jag behövde göra research för att kunna skriva Vrede i Älvdalen. I samband med detta skapade vi mötesplatser. Det blev fantastiska och intima möten. Till den kvinnohistoriska frukosten på Freys hotell kom sju personer – men vilken morgon vi fick!!! Här blev samtalen djupa och på riktigt. Detta är ett koncept vi kommer göra fler gånger. Bokning och betalning gjordes direkt till Freys hotell. Jag och Anna bjöd på vår tid – men det var det värt. Vilka fantastiska möten. TACK!

Någon ny frukost är inte inplanerad utan kommer ske med kort varsel om vi skulle vara på resande fot. Vi kommer i så fall lägga upp info i våra kanaler på sociala media. Då vi uppskattade det lilla formatet kommer det göras med kort framförhållning. Den här resan har lärt oss ha tillit till att rätt människor kommer.

Stockholmshelg

Inte en enda valde att boka helgen på Freys hotell trots att vi förhandlat fram specialpris på boende och att en heldags evenemang endast kostade 250 kr. (Frukosten bokades och betalades till hotellet, priset för kulningsworkshop var reducerat från 495 kr till 100 kr, berättarkonserten kostade endast 150 kr. Dessutom bjöd Anna och Andreas på sång i Katarina kyrka, Hella Nathorst Böös bjöd på stadsguidning och jag fanns med hela dagen för att svara på frågor om häxprocesserna.)

Vi testade ett nytt koncept, betalade för marknadsföring via FB och var väldigt aktiva i sociala medier. Vid utvärderingen har vi kommit fram till att arbetsinsatsen är för hög i förhållande till utfallet.

Berättarkonserten kan fortsättningsvis bokas via Tidsresebyrån. Vill du se föreställningen rekommenderar jag dig att kontakta kulturföreningar, bibliotek eller museum som har resurser att köpa in föreställningen.

Vi diskuterar Stockholmspaket med Freys hotell. Det är möjligt att de i samband med releasefesten för albumet kommer ta fram hotellpaket som inkluderar reseasekonsert, releasefest, Kvinnohistorisk frukost med mig och Anna samt en exklusiv berättarkonsert. Freys hotell är en fantastisk plats som vi gärna återkommer till där vi möttes med så mycket värme.

Den här gången var resultatet av vårt arbete magert ur ekonomisk synvinkel.

Du kan också stötta Anna Vilds konstnärsskap

  • spela Anna Vilds musik på Spotify
  • följ Anna Vild på instagram
  • dela Anna Vilds inlägg och musik så att fler upptäcker henne

Varför skriver jag då det här?

Jo, för nästa gång jag får en förfrågan ska jag läsa det här och vänligt men bestämt säga tack – men nej tack. Vi har faktiskt försökt och det är mycket snack och lite verkstad.

På höstdagjämningen avslutade vi ett intensivt sommarhalvår med att skrika in hösten på Stallaholmsskolan. Barnen omringade Anna och äntligen behandlades hon som den stora artist hon är. Det är som om vuxna fortfarande följer upptrampade stigar, föredrar de redan upptäckta stjärnorna och betalar stora belopp för konserter där man trängs med hundratals personer.

Den här Sverigeturnén var annorlunda. En stor del ägde rum utomhus och på konserterna var vi aldrig mer än trettio personer.

Av Mikaela Ekeroth fick jag det här meddelandet som jag bevarar som det finaste guldkorn från denna resa.

Annika!

❤️

Tack du syster i väven för en fantastisk berättarkonsert i söndags på Freys. Blev så tagen. Upplever i sanning som den delen i historien också är min.

?

Känner djup tacksamhet inför att du sätter ord i bok och på så sätt upprättelse för de systrar som gått före. Och så vackert och kraftfullt med Anna Vilds toner och budskap i musiken. Tänk! Kunde inte komma hem nog fort för att börja läsa din bok. Har läst ungefär halva. Den magiskt bra. Och helt fruktansvärd.

?

Och du. Det är något med det röda bandet som var om boken. Kan liksom inte släppa det när jag läser och har det som bokmärke. Har det någon symbolisk betydelse för dig?Önskar dig allt det som är gott!

?

På återseende! Längtar redan tills nästa bok… Varma kramar

I kyrkor kommer Anna Vilds musik bäst till sin rätt. En dröm vore att konserter arrangerades i följande kyrkor.

Älvdalens kyrka

Stora Tuna kyrka

Uppsala domkyrka

Clara kyrka i Stockholm

Strängnäs domkyrka

Slottsgården i Örebro

21 mars 2022

Boksläpp Vrede i Älvdalen

Lyssna även när jag samtalar med Charlotte Cronqvist om mitt författarskap.