Skiftet

Som en fjärilslarv kryper jag in i mörkret.

Reflekterar. Utvärderar.

När cykelturerna ofta går längs samma vägar blir det inte längre så spännande att skriva. Nu lockas jag av tidsresor. Letar spår från utraderade kulturer.

Resan med Anna Vild gav mersmak – och jag kommer fortsätta skriva om resans upplevelser. Exakt hur det ska formuleras vet jag inte än.

Helgens tur på Bjäre blev ett sökande efter Helfolkets spår.

Efter virusangreppen har många tankar handlat om våra olika hemsidor. fixacykel.se

nycykel.se

cyklat.se

De har utvecklats med cykelaffären under sju år. På dessa år har mycket hunnit hända. Elcykelsortimentet har ökat och idag är Cykelaffären i Billesholm outstanding när det gäller service på elcyklar.

Utvecklingen av MTBbanorna går i rekordfart och allt fler upptäcker TeamAlbertMTB.

Under min livstid har intresset för cykling aldrig varit så stort som nu.

Tillsammans med Cykelhandlaren har jag verkat för att inspirera fler att cykla – men även här står vi inför ett skifte. Med MTB-banan bidrar Cykelaffären till att skapa bra träningsmöjligheter och familjeupplevelser. På cyklat.se finns massor av förslag på turer.

Nu vill jag ta nästa steg och göra Billesholm till navet i en cykeldestination. 2021 kommer vi få en tågstation med direktförbindelse med Malmö och stopp i Kågeröd, Billesholm och Åstorp. Varför inte en hemsida med cykelturer som utgår från Billesholm. Med fler besökare i Billesholm skulle det även skapas underlag för butiker och matställen i Billesholms Folkets park – en kulturpärla som förfaller för varje år.

Till den kräsne resenären skulle Tidsresebyrån erbjuda all-inklusive-resor. På cyklat-bloggen skulle du kunna hitta dessa resor för att cykla turerna själv men även en länk för att köpa helhetsupplevelsen tillsammans med kunniga guider.

Inlägget om helgens cykling blir det första trevande försöket att fördjupa cykelupplevelsen.