#enhållbarjul 4

Vi är många som använder #enhållbarjul för att inspirera till nya tankar och traditioner. Lördagen den 12 december 2020 bjuder vi på glöggmingel. På måndag hoppas jag programmet ska vara klart. Du kommer kunna träffa oss i flera olika kanaler på flera olika tema. Tänk dig en jättestor fest med massor av spännande människor och samtal. 2007 arrangerade jag ett glöggmingel i Hammenhög för att fira att vi beviljats medel till projektet Qlarabesked. Då serverades två sorters glögg från Kiviks musteri. Nu behöver vi dina bästa glöggtips – för glöggen är svår att skicka genom fibern – den får du skaffa själv.

I morgon är det genrep med författarna. Aldrig tidigare har vi varit i en situation där vi inte kan arrangera fysiska glöggmingel – så vi vill gärna ha dina bästa tips på hur man skapar julstämning digitalt. Vi behöver även träna på digitala boksigneringar. I morgondagens blogginlägg kommer jag lägga en länk till eventet.

Lucka 4

I går kunde du läsa om tankarna bakom Tidsresorna till museum. Tiden jag lägger ner på dessa resor och planeringen är min julklapp till mina följare. Du deltar gratis genom att prenumerera på Kvinnohistoriers nyhetsbrev där du får länken.

Trolldomskommissionen – vad var det?

Guide: Håkan Sjöberg, Håkans historiska resor

Reseledare: Annika Andebark och Alexandra Kronholm

Var? Häxmuseet i Hola – men vi färdas dit via en länk som du får i Kvinnohistoriers nyhetsbrev

När? Onsdagen den 27 januari kl 15-16

Där mörker möter ljus av Agneta Nyholm handlar om häxprocesserna i Torsåker

På Kvinnohistorier hittar du tre romaner om häxprocesserna till specialpris.