#enhållbarjul 3

Första adventshelgen 2019 firade jag med barnen på Elisefarm och med julmässa på Bosjö kloster. De senaste dagarna har jag funderat en hel del hur vi skapar julstämning och gemenskap digitalt. Min bild är att det är lite som en TV som står på medan man går och fixar. Då och då sätter man sig ner och tar aktiv del av diskussionen. Kanske värmer man glögg och lyssnar intensivt på ett ämne man är intresserad av och chattar med andra i gruppen. Grejen är att man inte är ensam.

På lördag ska vi köra ett genrep – du hittar mer info under Kalender.

Lucka 3

Här ligger den första av sju tidsresor till olika museum. Alla som prenumererar på Kvinnohistoriers nyhetsbrev kommer få en länk till zoom – häll upp kaffet och slå dig ner i bästa mysfatöljen – klicka på länken och vips förflyttar du dig till … nej, det avslöjar jag inte riktigt än.

Varje Tidsresa har en frågeställning. Först får du följa med till museet via en film. Därefter presenterar våra guider museet och sig själva. Därefter diskuterar våra reseledare dagens fråga med guiderna innan det är dags för frågestund. (Och då får man så klart fråga vad man vill om museet.)

Hur hittar vi avrättningsplatser i Sverige?

Guide: Fängelsechef Desiree Kjellberg

Reseledare: Annika Andebark och Alexandra Kronholm

Var? Sveriges fängelsemuseum i Gävle – men vi färdas dit via en länk som du får i Kvinnohistoriers nyhetsbrev.

När? Onsdagen den 13 januari kl 15-16

På Kvinnohistorier hittar du tre romaner om häxprocesserna till specialpris.

Fler julklappstips …

Lucka 1 – Res med Kvinnohistorier

Lucka 2 – Skriv med Kvinnohistorier

Mer om julmässan hittar du här

Jultips

Igår hittade jag Lena Alebos julkalender från Österlens museum – bara älskar den! Du kan se den via facebook, instagram och youtube.

På instagram tipsar Malin Sigefjord om bra övningar för kroppen.