#enhållbarjul (2)

Den här bilden är tagen på Grand hotell i Lund i november 2019. Jag hade stämt träff med dottern på vägen hem från Älvdalen för att äta frukost. (Finns det något bättre än hotellfrukost.) Medan jag njöt av den enorma frukostbuffén såg jag framför mig hur jag skulle ordna Kvinnohistoriska frukostar i samarbete med andra författare. När jag kom hem bokade jag upp en Kvinnohistorisk frukost på Grand hotell i Falun i mars 2020.

Nu blev det ju inte riktigt som jag tänkt. Frukosten blev digital, men det öppnade ju också möjligheten för fler digitala frukostar med författarsamtal. För att göra det enklare att delta flyttade vi fikan till kvällen.

Jag hade sedan tidigare planerat för en bokmässa i Billesholm. Om det gick att göra boksläpp och frukost digitalt så borde det väl även gå att göra en digital bokmässa. Samarbetet med digitala moderatorer var redan etablerat och vi bara körde på och genomförde Sveriges (och kanske världens) första digitala bokmässa.

Var ska man marknadsföra en digital bokmässa om inte i tidningen Skriva. När jag kontaktade dem erbjöd de mig både annons och prenumerationer på tidningen Skriva i priset. (Tidningen Skriva betyder mycket för mitt skrivande och jag ville verkligen stötta dem i en svår tid när många annonser avbokades.) Så ok – plötsligt stod jag där med en massa prenumerationer. Hur skulle jag kunna sälja dem och få tillbaka pengarna?

Tillsammans med min lektör, Helena Hansen, satte jag ihop en digital skrivkurs. Det var tänkt att biblioteket skulle arrangerat en skrivkurs för unga i samband med bokmässan. Nu kläckte jag idén att göra den digital istället med Maria Bielke von Sydow. Och så köpte jag in ett antal skrivhandböcker av henne för jag tänkte att i tider av social distansering är läsande och skrivande den bästa sysselsättningen (funkar även vintertid).

Men vi behöver också mötas och ha sammanhang. Därför har vi satt ihop några julklappspaket att ge bort till den som drömmer om att skriva (och vi är många har jag förstått).

Lucka 2

Här hittar du fem olika skrivpaket – alla med en tanke bakom.

Maria Bielke von Sydow och Skrivande röster 1 och 2

I somras deltog jag i Maria Bielke von Sydows skrivkurs som arrangerades av biblioteket i Bjuv. Vi använde Skrivande röster som kurslitteratur. Boken är lätt att ta till sig fylld med enkla övningar.

I det här paketet ingår – förutom Skrivande röster del 1 och 2 (inkl porto) – en timmes digital författarcoaching av Maria Bielke von Sydow. Dessutom får du biljett till den digitala bokmässan den 15-16 oktober. (Att lyssna till författare och göra skrivövningar har alltid peppat mig. I mitten av oktober blir kvällarna kortare. Aldrig är jag så produktiv som då.)

Skrivande röster passar den som vill komma igång med skrivandet eller bara hitta inspiration.

Utveckla ditt skrivande med lektör Helena Hansen

I FB-gruppen utveckla ditt skrivande får vi skrivövningar och pepp av lektör Helena Hansen. Dessutom arrangerar hon en skrivworkshop och en gruppcoaching i månaden. Hon har även startat en bokcirkel för gruppens medlemmar.

Vi har tagit fram två julklappspaket som innehåller två månaders medlemsskap i Utveckla ditt skrivande, ett års prenumeration på tidningen Skriva, biljett till den digitala bokmässan i oktober samt ett av nedanstående två bokpaket.

Skrivande röster 1 och 2

Fängsla och överraska dina läsare

(I Fängsla dina läsare finns många tips även för den som är van vid att skriva.)

De två sista paketen är som ovan fast utan medlemsskap i Utveckla ditt skrivande.

Skrivande röster del 1 och del 2*

Fängsla och överraska*

* i båda ingår ett års prenumeration på tidningen skriva samt biljett till den digitala bokmässan den 15-16 oktober 2021.

Lucka 1 – Res med kvinnohistorier

I kväll kommer Malin Lundskog på kvällsfikan (20-21) i inlägget ovan finns info om hur du kan få en gratisbiljett till evenemanget.

Länkar

Bokmässa den 17 oktober 2020

Historien bakom Kvinnohistorier

Kvällsfika den 16 september 2020

Projektet Kvinnohistorier utforskas