#enhållbarjul 10

Varför slösa med jordens resurser genom att köpa masstillverkade juldekorationer och plastgran när man kan plocka vackra pinnar, kottar och mossa? Hur många skålar och krukor har du i skåpen?

Förr älskade jag att pyssla med barnen. Det var ett mysigt sätt att umgås. Varför inte göra det digitalt i dessa dagar när vi behöver umgås mer än någonsin. Så leta i skåpen och samla material på promenaden. Medan du lyssnar till intressanta samtal om böcker och livsöden, historisk mat, omställning och mycket annat kan vi julpyssla tillsammans.

Floristen Belinda Wigerfelt kommer finnas med oss under dagen, skapa juldekorationer och dela med sig av tips. Tillsammans kan vi inspirera andra till att återanvända genom att dela våra verk med #enhållbarjul.

Du hittar hela programmet för glöggminglet här.

I dagens lucka bjuder jag på DIY från Annika Christensen. På hennes instagram hittar du fler tips på hur du kan skapa hållbart.

Lucka 10

Gör en krans av skalet av apelsiner och klemetiner. Fyll på efterhand ni äter dem.  Dekorera med kottar och kanel och fina sparade snören. Stomme av ståltråd blir bäst. – Bild och text från Annika Christensen
Klä en stomme med kvistar med lärkkottar.  Sätt stommen i en krukväxt.  – Bild och text från Annika Christensen
Gör kransstommar av material från trädgården som tex vildvin, humle, pipranka. – – Bild och text från Annika Christensen

Länkar

Här hittar du lördagens program och länkar till hur du medverkar

Här hittar du Annika Christensens instagram

Torkade apelsiner

Julblommor

Julkrans fylld med blommor med Annikas Naturliga ting

Nissekalender med Plånbokssmart

Pynta ute med Annikas Naturliga ting