En ny tid

I går invigde vi Tidsresebyrån med ett stort glöggmingel där vi var tjugo som medverkade under dagen. De digitala eventen pågick från kl 14-21.30. Massor av tid skulle man kunna tycka – men det var slut på ett vips. Som så ofta förr när jag kommer på något är startsträckan kort. Den här gången insåg jag den 30 november att idéerna inte kunde vänta. Det blev vare sig tid för teknikkoll eller genrep för någon. Anna skrev kvällens föreställning under dagen. Hon är ett geni!

Ofta får hon frågan om var hon hittar all information, men hon bara förmedlar den. Jag är en av alla dem som gräver för hennes räkning. I sitt nätverk har hon allt från arkeologer och folklivsforskare till andra författare. Det vi hittar omvandlar jag till litteratur medan Anna omvandlar det till innehåll på sin instagram, till youtubefilmer, musik och föreställningar. Hon jobbar nära Patricio Silva som producerar all hennes musik. I går gjorde de den första föreställningen tillsammans – helt improviserat kompade han Annas texter och sång. (Du kan se Braido-föreställningen i efterhand här.)

Patricio Silva är en kreatör som ständigt hittar nya tekniska lösningar och brinner lika mycket för grävandet som jag och Anna. Hur många instrument han spelar vet jag inte, men det är han som spelar alla instrumenten på Älven. Med sin erfarenhet från Crealevant är det han som byggt och driver Tidsresebyråns hemsida. Reklamfilmen för Tidsresebyrån har han skapat – även musiken.

Det är tackvare Belinda Wigerfelt som jag kom i kontakt med Patricio. Efter att i flera år ha designat och sålt produkter tillverkade i Kina valde Belinda att ändra inriktning i livet för några år sedan. Hon läste till florist och började odla ekologiska blommor. När kolonilotten blev för liten sökte hon mark att odla på. En av de kommuner hon kontaktade var Bjuv och de hänvisade henne till Cykelaffären. Till våren kommer vi kunna njuta av ett helt fält med tuplaner och påskliljor.

I går visade Belinda hur man kan skapa juldekorationer av det vi har hemma och hittar i skogen. Här ser du några av bilderna. Livesändningen är inspelad och du kan se Belindas skapelser mellan varje författarsamtal.

Länkar

Belinda Wigerfelts hemsida

Livesändningen från 14-20

Livesändningen 20-21.30

15-minuters sammanfattning från Lussevakan

Här kan du läsa mer om dem som medverkade på glöggminglet.

Alexandra Kronholm är den som sköter Tidsresebyrån. Hämtar in offerter, paketerar resor, sköter bokningar, fakturerar. Hon har arbetat i event branschen med de riktigt stora som Volvo och arrangerar Huseby julmässa. Under 2020 har Alexandra funnits med mig i bakgrunden på alla mina improviserade event. Hon iakttar och räddar situationer. Alexandra gillar inte att improvisera. Hon vill ha detaljkoll i god tid, planera och göra riskanalyser. När problem uppstår älskar hon att lösa dem – men alla problem som kan förutses och förebyggas ska grundligt eftersökas. Alexandra bloggar om sitt entreprenörskap här.

Lucka 13

I kväll gästar jag och Anna Vild Rotary kl 19 – 20. Som vanligt improviserar vi. Alla är välkomna att delta – du hittar eventet här.

Det fanns dock en grundtanke – (som du kan läsa här) – men sedan jag skrev ner det har det ju hänt hur mycket som helst.

I webbutiken (klicka på fliken ”Böcker” i ovankanten) har jag lagt upp Luciaerbjudanden. Nu ligger det en hel del beställningar som jag kommer att skicka på tisdag.