Från kvällens föredrag på Rotary

Tack Rotary för att vi fick besöka er! Hade vi träffats fysiskt skulle jag haft böcker att sälja till specialpris. Istället har jag lagt upp några riktigt bra Lussepriser som gäller fram till julafton. Du hittar erbjudandena under ”Böcker” samt längst ner på sidan.

De sidorna vi hänvisade till var följande:

Trolldomsprocesser där vi samlar på fakta om nordiska häxprocesser.

Kvinnohistorier där vi arrangerar digitala evenemang som kvällsfikor, besök på museum och digitala bokmässor. I webbutiken hittar du skrivhandböcker och böcker om kvinnohistorier från olika tider. Under januari – april kommer vi göra digitala besök på museum klockan 15 varannan onsdag.

Tidsresebyrån – den nylanserade sidan där du kan resa i tiden både digitalt och fysiskt.

Annika Andebark

2014 genomgick jag ett omvälvande Skifte som du kan läsa mer om här.

Här på bloggen har jag sparat gamla inlägg om du är nyfiken på min historia.

På min youtubekanal hittar du fler filmer

Anna Vild

Även Annas skifte började 2014 med att hon tvingades lämna artistlivet så småningom hamnade hon i rullstol där häxprocesserna blev en tillflykt.

I november 2018 upptäckte jag Anna Vilds kanal på instagram och filmen Skål för våren. Anna hade redan startat Nordic Noise Movement och tillsammans med Agneta Nyholm organiserade vi rörelsen.

Den 21 mars – mitt i värsta coronahysterin – träffades vi fysiskt på boksläppet för Oväsen i Älvdalen. När alla Annas engagemang avbokades bestämde vi att hon skulle göra min researchresa till Älvdalen. Du kan följa hennes resa på youtubekanalen Trolldomsprocesser.

Ett av Annas uppdrag var att läsa in kapitel ur Oväsen i Älvdalen till en audioguide som skulle kopplas samman med koordinater på de platser som beskrivs i boken. En annan idé var att leta inspiration till en musikal. De planerade fem veckorna blev tre månader och många digitala evenemang som jag deltog i från Skåne. I slutet av juli var ”vi” med på Jäll-loppisen i Loka. Anna improviserade och berättade om häxprocesserna mellan låtarna. Efteråt konstaterade jag att hon redan skapat en föreställning. Den hade haft genrep utan att vi visst om det. Så klart måste den få en premiär. Datum bestämdes till den 15 augusti i Billesholms Folkets park.

Anna anlände till Skåne med fem nyskrivna låtar i bagaget. Patricio Silva, som erbjudit sig låna ut förstärkare och annan utrustning, visade sig ha en hel studio. En vecka och en tidsresa på Österlen senare var låten inspelad och vi bestämde releasedatum till den 9/9 i Älvdalen.

https://www.youtube.com/watch?v=nD3re3p_6fw

På Österlen hade Anna och jag insett att det fanns något magiskt med tidsresor. Jag bjöd in Patricio och Alexandra Kronholm till diskussionen. Vi ville skapa hållbara resor som var möjliga att genomföra trots folkhälsomyndighetens restriktioner. Tillsammans med Rockdale, STF Tre Björnar och Gessi fäbodar tog vi fram en tidsresa i de häxanklagades fotspår som genomfördes den 11-13 september. Deltagarna var lyriska. Vi arrangerade även event i Stockholm och Strängnäs innan vi återvände till Skåne. Tillsammans med Patricios och Alexandras familjer genomförde vi ytterligare en tidsresa innan vi drog upp riktlinjerna för tidsresebyrån. Vi hade tänkt lansera resebyråns hemsida i början av januari, men när Rotary bjöd in mig till den 13/12 ville jag kunna berätta om tidsresebyrån. Den 30/11 bestämde vi oss för att smyglansera sidan redan den 12/12 och sedan släppa resorna efterhand.

Lucka 13

Fram till julafton kan du köpa tre Oväsen i Älvdalen för 449 kr (508 kr inkl porto). För att spara tid om du vill ge bort böckerna i julklapp kan du swisha beloppet till 123 631 5503 och ange beställningsnumret som du får i webbshoppen.