Balans i livet

Tänk vad tiden går fort. I går släppte Kicki Westerberg ett nytt poddavsnitt av Cirkeln. Den här gången handlade det om balans i livet fast ur ett nytt perspektiv för mig.

Här kan du lyssna på podden Cirkeln

Yin och Yang hade jag hört talas men aldrig reflekterar att de skulle ha något med mitt eget liv att göra. Kicki Westerbergs podd blev en ögonöppnare.

Fram till 2014 dominerade Yang i mitt liv. Maskulin energi eller att leva linjärt är andra ord för Yang. På instagram exemplifierar Kicki Westerberg Yang med logik, strategier, problemlösning, mål, tankar och intellekt.

Att leva cirkulärt eller feminin energi är andra ord för Yin. Kicki Westerberg exemplifierar det med känslor, intuition, acceptans, att vara i stillhet, tillit och flow.

Frågan är hur man får ihop dessa båda sidor av livet – eller hur man ser till att få in båda delarna i livet. Det blir ytterligare ett område att väva in i min Level10Life. (Sedan förra veckan har jag skaffat en snygg skrivbok till anteckningarna. Samtidigt bestämde jag mig för att ge 2021 till reflektion med målsättningen att göra min Level10Lifeskiss först för 2022.)

Här hittar du fler inlägg om Level10Life

10 svar på ”Balans i livet”

 1. Blir lite nyfiken på vad som hände 2014 då du skriver att yang dominerade fram tills dess? Försöker fundera över hur mitt liv ser ut… men det är ingen enkel fråga att besvara!

  1. Fram till 2014 drev jag advokatbyrå – strävade ständigt framåt. 2014 låstes jag in på psykiatriska kliniken i tio dagar för att inte ta mitt liv. Då stannade livet upp och förändrades .

 2. Jag har många gånger saknat en balans som bara får mig att må bra. Det blir ständigt för mycket av den ena sidan och jag söker ständigt den där balansen. Tack för tipset av podden. den ska jag lyssna på.

  1. Tack själv för din kommentar!

   Håller helt med dig – så svårt att hitta balansen – men ännu svårare när man inte vet vad man ska balansera.

   Ha en fin dag.

 3. Det här använder jag mycket i mitt jobb som chef, först analyserar man läget och ser hur man kan ta sig vidare, sen måste det känslomässiga in i bilden för att det verkligen ska kunna gå att komma vidare. Coolt, ska kolla in Kickis podd!!

  1. Såå spännande att du redan använder det!

   Förutom podden har Kicki ett väldigt bra instagramkonto som får mig att se världen ur nya perspektiv.

   Skriv gärna en rad direkt till Kicki när du lyssnat – kanske bjuds du in som gäst i hennes podd.

 4. Hela vår kultur är ju uppbyggd på maskulina energier och strategier. Tro sjutton att många av oss är vilsna i det. Jag jobbar massor med mina klienter med detta. Och med mig själv förstås! När jag insåg att det är OKEJ att känna mycket och kanske inte leva helt … linjärt? Då öppnades nya vägar!

  Hittar balansen genom reflektion och meditation. Lär känna mig själv. Litar på magkänslan som ju är ett sammelsurium av erfarenheter och känslor. HEJA DIG! Blir spännande att följa!

  1. Ja, så är det ju.

   Det senaste året har jag ställt frågan varför om det mesta. Och sedan har jag grävt. Det jag kommer fram till är att Gamla testamentet vände det som tidigare kulturer hållit heligt till något farligt och syndigt. Sedan fick vi Luther som tog bort den sista glädjen och ersatte det med hustavlan och plikter.

   Just nu lever vi i en så spännande tid. Känns som om allting är på väg att vändas upp och ner.

   Vi brukar cykla över Söderåsen. Sedan covid har bilarna ökat (tyvärr) vilket innebär att fler människor söker sig ut i skogen (yipee).

   Fortfarande söker jag orden för det jag är på spåren – men det har något med gamla testamentets instruktioner om hur hedendomen skulle utrotas https://www.andebark.se/2021/01/28/brann-deras-asherapalar/.

   På flera ställen står det att de ”hedniska” kulturerna tillbad sina gudar i skogsdungar och vid källor. De hade inte några speciella byggnader. Tänk om det var så att de bara kände förundran inför allt det fantastiska, mediterade och bara stannade upp – precis det som WHO kallar existensiell hälsa.

 5. Det finns en större kraft än en kan tro i kunskapen om yin och yang. Det är så galet viktigt att se och hedra båda delarna, jobbar rätt mycket med det i min yinyogapraktik. Heja dig!

  1. Så spännande! Vill lära mer om yin och yang

Kommentarer är stängda.