Gustaf Trolle

Gustaf Trolle var ärkebiskop i Uppsala 1515 – 1521 och en av dem som låg bakom Stockholms blodbad. Men vem var han?

Det kommer jag ta reda på mer under våren när jag läser en massa böcker om Stockholms blodbad och 1500-talet. Då kommer jag samla anteckningarna här. Tills dess föreslår jag att du passar på att titta på filmerna om Stockholms blodbad som du hittar på Svt (klicka här).

På Tidsresebyrån.se kan du boka plats på den digitala resan i Helfolkets spår.

Oj, vad tiden gick snabbt den här veckan. I kväll åker jag på kurs i årshjulet – man kan också se det som en tidsresa för att kunna skriva Vrede i Älvdalen.

Det här inlägget om Gustaf Trolle kommer jag komplettera under sommaren. Jag har en större tanke med de här inläggen – att de ska länkas ihop till en helhet för dig som vill veta mer om historien bakom Vrede i Älvdalen.

Det finns ytterligare några påbörjade inlägg som kommer uppdateras – men i övrigt kommer det vara ganska tyst från mig under mars månad här på bloggen. I det verkliga livet händer det dock massor.

(Håller på med en vlogg som jag kommer lägga här när den är klar så förstår du varför jag avskärmar mig.)

Nästa helg är det Vårdagjämningen och du kommer kunna följa min resa via Anna Vilds instagram. Vi har även bjudit in till digitalt event där du kan möta soluppgången i Ales stenar med oss – mer info hittar du här. Men mer om det framöver. Ha nu en fin helg så ses vi digitalt den 20/3!