#skogensjunger i maj!

Den 17 maj är det tre år sedan jag fick besked om malignt melanom. Ett besked som förändrade mitt liv. Idag har jag ett sju centimeter långt ärr kvar på höger sida, strax ovanför höften. Den största förändringen skedde inuti mig. Jag var övertygad om att cancern spridit sig. Medan solen brände gräsmattorna gula och jag flydde inomhus vändes dödsångesten till en klimatångest. Min morgonmeditation förändrades från vad jag ville göra om tio år till ett pepptalk med mina vita blodkroppar. Dagligen har jag letat någon anledning till att jag behöver leva. Det har lett till mängder av klimatprojekt – det mest synliga är Cykelaffärens förvärv av Schakt Albert där Mats Karlsson nu anlagt en MTB-bana.

*** I antologin Skiftet skriver jag om hudcancern ***

Under maj månad kommer jag njuta av allt vi åstadkommit dessa tre år genom olika evenemang. Därefter har jag lovat mig själv att enbart fokusera på författarskapet. Här på bloggen ska jag försöka hålla mig till ett inlägg i månaden (som jag så klart kan länka till tidigare inlägg, youtubefilmer etc). Men jag behöver verkligen koncentrera mig på skrivandet …

Trädgården är min terapi och mitt sätt att komma ut. Min att-göra-lista kommer jag fortsätta dela med mig av.

Detta händer i maj

Lördagen den 1 maj – releasefest Skogen kl 19-21

Låten Skogen är en tonsättning av temat i bokserien Eldarna. Anna Vild har skrivit texten utifrån den dikt som inleder de olika delarna. Du kan läsa mer om samarbetet här.

Fram till den 22 maj hoppas vi att sociala medier ska fyllas med filmer och foto på DIN skog med #skogensjunger #singingforest #cryforhelp

*** Läs mer om kampanjen Skogen här ***

Genom olika aktiviteter under maj månad vill jag bidra till att fler hör när #skogensjunger. Förhoppningsvis ska sidan UpplevBillesholm också inspirera fler att komma ut och cykla i naturen.

Lördagen den 8 maj – Littera-turen

Fyra författare – fyra trädgårdar.

Invigning av min bokbutik – Kvinnohistorier

*** Här kan du läsa mer om programmet ***

*** Här köper du biljetter ***

Lördagen den 15 maj – Trädgårds-turen

Tulpanfestival

Belinda Wigerfelt arrangerar tulpanfestival på den odling Cykelaffären upplåter till henne. 2014 var jag engagerad i blomsteraffären på gården och insåg vilken miljöbelastning snittblommor innebär. Redan då började jag anlägga trädgården utifrån att kunna skörda växter för snittblommor. Sommaren 2020 kom jag i kontakt med Belinda Wigerfelt som delar min vision.

Keramik och Trädgård

Karsten Eriksen utanför Kågeröd tillverkar bland annat keramik för trädgården. I samband med att butiken är öppen kan du även besöka trädgården.

Kvinnohistorier

Bokbutiken Kvinnohistorier och min trädgård är öppen kl 13-15.

*** Här kan du läsa mer om Belinda Wigerfelt ***

*** Här kan du läsa mer om Trädgård och Keramik ***

*** Här hittar du böckerna jag har till försäljning ***

Lördagen den 22 maj – den biologiska mångfaldens dag

Klockan 10-15 pågår aktiviteter vid Billesholms Folkets Park

  • Kimber bigård berättar om biologisk mångfald och har honungsprodukter till försäljning
  • Belinda Wigerfelt har försäljning av ekologiska blommor

Min trädgård och bokbutiken är öppen kl 13-15.

Vid Vege å har jag min meditationsplats som du kan besöka den 22 maj.

Att göra i trädgården

  1. Sätt tidig potatis. Dela och plantera om kryddor
  2. Så på friland (morot, rödbeta, dill, majrova, portlak, palsternacka, grönkål, bondböna. Sätt gul lök.
  3. Så sockerärt mm på friland.
  4. Avhärda förkultiverade plantor.
  5. Rensa jordgubbsland.
  6. Plocka fläderblom till saft