Nu blommar påskliljorna

Trädgården är min terapi som hjälpte mig tillbaka till livet. Just nu vill jag aldrig gå in. Vi har fler humlor än någonsin och massor av koltrastar, steglitser och grönsiskor. Ett fasanpar har också flyttat in i trädgården.

I höstas planterade vi in tusen påskliljor och sjuttio gula kejsarkronor i den glödande delen. Ute vid allén planterade vi in sjuhundrafemtio lökar av Eriksbergsblandningen, så i år behöver vi inte resa någonstans för att njuta av vårlökar. Dessutom har Belinda Wigerfelt planterat tusentals lökar i den ekologiska blomsterodlingen mellan oss och folkets park.

Littera-turen den 8 maj är deltagarna välkomna att utforska trädgårdarna. Nu håller vi tummarna för kyligt väder så att påskliljorna inte blommat ut.

Congress
Tahiti
Orangery
Flower Drift

Före

Men det är också en hel del jobb med en trädgård. I år har det aldrig funnits tid över för Pelle att hjälpa till … så jag ligger långt efter i arbetet.

Läs mer

Inlägg om Gula rosenträdgården

Inlägg om glödande rabatten

2019 besökte vi Malmö slottsträdgårdar för att se narcisserna

Inlägg om narcisser