Cykling i midsommar

I går blev vi intervjuade av Helsingborgs dagblad om cykling. Tidigare år brukade vi ge oss iväg på en längre cykeltur över midsommarhelgen. På senare år har intresset för cykling ökat. Därför har Cykelhandlaren behövt vara i Cykelaffären för att få undan reparationer. När många andra cykelverkstäder behöver månader för att hinna reparera och serva lägger Cykelhandlaren och hans anställda på ett extra kol för att kunderna ska kunna hämta cykeln till dagen efter.

Midsommarcykling på Youtube

2018 gjorde vi en av våra första vLoggar när vi cyklade Kattegattleden söderut.
2019 cyklade vi Sydkustleden från Simrishamn till Malmö.

För dig som inte prenumererar på Helsingborgs dagblad delar cykeltipsen även här på bloggen.

Tre tips för nybörjaren

  1. Se till att däcken är välpumpade (för lite luft i däcken gör att det tungt att cykla).
  2. Smörj kedjan (vi ser alltför många rostiga kedjor. Att smörja kedjan är enkelt och gör stor skillnad för cykelupplevelsen.)
  3. Ha rätt körställning. (Vi ser många som har sadeln alldeles för lågt. På senare år ser vi också allt fler som har fel storlek på cykel.)

På sidan cyklat hittar du fler tips på hur du kommer igång med cyklingen.

I juni 2019 invigdes Sydkustleden. Vi cyklade den i flera etapper. Midsommarafton tog vi tåget till Ystad och cyklade till Simrishamn (för att få vinden i ryggen) – sedan tåg till Ystad och vidare cykling till Smygehuk där vi övernattade.

Våra favoritturer

  1. Söderåsen – finns det något bättre än att susa ner från Stenestad i över 60 km i timmen? Endorfinerna pumpar. (Inget för den otränade då du först ska ta dig 212 meter upp. Två gånger i veckan cyklar vi turen ”Vram Grand Prix som träningspass – du hittar den på UpplevBillesholm.)
  2. Kattegattleden från Ängelholm till Bjäre (med vissa avstickare). Vackra vyer, nästan bilfritt. På cyklat.se hittar du massor av inlägg från området.
  3. Örkelljunga med omnejd. Restaurang Stationen är Cykelhandlarens favoritrestaurang. Runt Örkelljunga finns massor av fina småvägar. Favoritsträckan går från Vedby till Örkelljunga. Men det är även helt fantastiskt att cykla från via Västersjön och Rössjön. På cyklat.se hittar du massor av olika turer i området.

Weekendresor

För några år sedan tipsade jag om tre weekendresor i Skåne. Inlägget hittar du här.

På sidan cyklat.se har jag samlat massor av tips. Där kan du läsa om tips för hur du kommer igång med övernattning på cykelturerna.

Alla tipsen hittar du här.

Sommaren 2019 sov vi på Elisefarm. Här kan du läsa mer.

Önskar dig en riktigt skön midsommar

Ännu har vi inte bokat någon midsommarresa. Inget hotell har så bra sängar som vi har. I trädgården blommar rosorna och vi har Skånes bästa cykling utanför knuten. Vi har insett att vi har allt vi behöver utan att behöva resa.