Välkommen juli!

  1. Beskär fruktträd (juli – augusti – september)
  2. Njut
  3. Ta tillvara – hallon – körsbär – jordgubbar – smultron
  4. Beskär sommarhallon direkt efter skörd genom att klippa bort alla fjolårsskott jäms med marken (dvs alla skott som gett bär). Gallra sedan årsskotten så att omkring tio kraftiga skott blir kvar per löpmeter.
  5. Frysa in överskott av spenat innan den går i frö (Förra året följde jag Sara Bäckmos arbetsgång)
  6. Gödsla rosor och rhododendron om det inte gjordes i juni
Den här bilden är från Cedergrens plantskola när den fanns i Råå. En bra uppställning på olika sorters jordgubbar. Vi har Rondo i mitten av trädgården. De har planterat sig själv efter att jag petat ner några plantor i ytterkanten. Nu har vi grävt bort funkia och jordgubbarna har tagit över. 2021 plockade vi mer än 100 liter.