x-cup i Billesholm

I helgen är det premiär för x-cup i Billesholm tack vare eldsjälen Mats Karlsson och hans familj (Katarina, Eric och Tilde). Du är väl trött på att höra hur jag höjer Mats till skyarna – men det han skapat sedan augusti 2019 är smått fantastiskt.

På egen hand har han byggt mer än fem kilometer mtb-stig i dagbrottet. Med hjälp av sin familj har han startat en cykelklubb och byggt upp en FB-sida som idag har mer än tusen medlemmar.

I två år har Katarina arrangerat tjejcykling för föreningens medlemmar och i sommar har hon även startat sommarkurser för ungdomar.

På lördag är det dags för klubbens första STORA arrangemang – x-cup. Ett motionslopp. Vi hoppas så klart att många av besökarna ska upptäcka Billesholm som den perfekta cykelporten till Söderåsen.

Starten går kl 9 respektive 11. För dig som vill titta på tävlingen är du välkommen att ställa bilen på parkeringen vid Cykelaffären och följa tävlingen från Fjärilsängen. (Följ vägen mot busshållplatsen på Snödroppsgatan. Korsa vägen vid övergångsstället och gå igenom villaområdet. Du kommer fram till en äng som du korsar och sedan till Rask och Björcks lokaler. Följ vägen (så du har Rask och Björck på höger sida) tills du kommer till en grusväg där du svänger höger. Så småningom kommer du till ett T-kors där det ligger en rad med cementblock längs vägen. Gå in där och du är på Fjärilsängen. Observera att området är för cyklister och att de ALLTID har företräde i hela området.

I cykelaffären har vi specialpris på tre produkter för MTB-cyklisten. (Observera att det endast är ett begränsat antal – så först till kvarn.)

Pump

9.55 in i det här filmklippet kan du se pumpen som vi har till specialpris på lördag. (Priset hittar du i butiken på glasskåpet från kl 9.)

Belysning

10.30 in i den här filmen ser du belysningen som vi har till specialpris på lördag.

Kläder

Dessutom har vi under dagen 50% rabatt på cykelskor och udda modeller av jackor, tröjor mm