Elin Moradi

När jag scrollar bilderna i Elin Moradis instagramflöde känner jag igen mig själv. Hur jag kämpade för att få vara kvinna på mitt sätt. Jag känner också igen engagemanget för kvinnors rätt. Och jag vet hur svårt det är att slå sig fram i en patriarkal bransch.

Jag hittade till Elins instagramkonto via #kvinnostrejk. Själv har jag inte kommit mig för att strejka. Kanske är det för att jag inte vet vilket krav jag ska välja. Området är så stort.

I morgon kl 14 kan du hänga med när jag träffar Elin i ett zoomsamtal om uppdraget som målsägandebiträde och engagemanget i kvinnors rätt. Samtliga citat nedan är hämtade från Elins instagram eller hemsida.

”Elin har spetskompetens i brottsofferfrågor. Hon var under många år brottsoffersamordnare i Uppsala kommun för Brottsofferjouren Uppsala Län. Utöver det så har hon varit ordförande i Uppsala Kvinnojour.”

”De Mont Juristbyrå är en allmänpraktiserande juristbyrå med spetskompetens inom brottsutsatthet. Grundaren Elin Demont är väl anlitad som föreläsare och sakkunnig i frågor om brottsutsatthet och håller utbildningar inom densamma.”

”Som de flesta kvinnor lämnade jag den gemensamma bostaden tillsammans med mina barn och flyttade till en tillfällig bostad. Med mig tog jag lite av barnens och mina kläder, leksaker, dator och telefon. 2 flyttkartonger. Efter det har det hänt så mkt som inte får hända i en s.k. rättsstat som Sverige. September 2020 erhöll jag enskild vårdnad. ”

”utan mina barn betyder inget någonting. Du som är drabbad vet nog exakt den känslan jag upplever på daglig basis. Du som inte drabbats… jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att du aldrig behöver utsättas för det som jag, mina barn och alla kvinnor/tjejer/barn utsätts för. VÅLD I NÄRA RELATION OCH/ELLER S.K. EFTERVÅLD SAMT VÅLDSUTÖVANDE AV ALLA DESS SLAG.

Samla bevisning.

Lämna.

Anmäl.

Våldsutövande män/killar slutar aldrig.

Allt handlar om makt, kontroll, förnedra och att förminska.

Kvinnor/tjejer/barn straffas till lydnad och tystnad.

Ge inte upp!

Du är inte ensam.❤️”

Länkar

Hemsida

Instagram

På Baam hittar du fler bilder från den första Kvinnostrejken