Kvinnohistorier FÖRENAR (1)

Välkommen till en förmiddag med nätverkande och inspirerande föredrag.

Antalet platser i Skeneholmssalen är begränsat. Så om du inte vill chansa på sista-minuten-plats (som delas ut vid Litteraturrundans bokbord i foajén från kl 9.45 den 15 oktober) kan du boka biljett på tre sätt.

Fysiskt besök på Billesholms bibliotek (kostnadsfritt) – öppettider hittar du här.

Genom att köpa 3*andebark via den här länken.

Genom att köpa biljett via TravelShop (som inkluderar förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, guidning i Billesholm och elcykelhyra) – här bokar du.

*

*

Nätverk FÖRENAR

Skeneholmssalen, Billesholm, kl 10-11

Annika Andebark – advokaten som började cykla

Följ med på min slingrande resa från åttiotalets Kvinnor & ekonomi via utmärkelser för engagemang för kvinnors juridiska rättigheter till att jag hittade ett protokoll från år 1668 och startade Insamlingsstiftelsen Kvinnohistorier.

Viktiga nätverk: RRC Idea och Qlara, FRC, Ja till Österlen – Nej till skifferbrytning, Ambassadör för Kvinnors företagande, Advokatsamfundet, Styrelsekraft

*** Köp 3*Andebark och få gratis biljett till föredragen ***

Gaby Gummesson – Kvinnors ekonomiska möjligheter från nutid till dåtid

På 80-talet var hon en av Sparbanken Syds frontfigurer i Kvinnor & ekonomi när hon utbildade om vikten av pensionssparande och inspirerade kvinnor till att värna ekonomisk trygghet. I år debuterade hon som romanförfattare ”Med ingenting i bagaget” som bygger på hennes mormors berättelser från tidigt 1900-tal.

Viktiga nätverk: Kvinnor & Ekonomi, Nätverket Qlara, Österlen Lyser

Här kan du läsa mer om Gaby Gummesson

Ingrid Thuresson – ordförandeproffs som drivs av att starta och förvalta projekt

Som lantbrukardotter på Österlen med båda fötterna i den skånska myllan lärde jag mig snabbt att samverkan och egna initiativ i kombination kunde uträtta storverk.” Ingrid är en doer som får saker att hända. Idag är det Bjäre härads hembygdsförening som upptar en stor del av hennes tid, men genom åren har hon utvecklat otaliga nätverk i olika projekt.

Viktiga nätverk: Tankens Trädgård, Wetec, FRC, Bjäre härads hembygdsförening

Här kan du läsa mer om Ingrid Thuressons bakgrund

*

*

Framtidens FÖRETAGANDE

Skeneholmssalen, Billesholm, kl 11-12

Annica Gilbertsson – om vikten av goda vanor och energi

Sedan 2011 har hon anlitats av Alfa Laval som beskrivit hennes arbete så här: ”Resultaten av EnergyManagement-programmen går att mäta, men de går också att känna.” När Annica drabbades av bröstcancer 2012 sattes hennes metoder verkligen på prov. Det här är första gången Annica Gilbertsson berättar om sin personliga resa.

Företag: EnergyManagement sedan 2006?

Här kan du läsa mer om EnergyManagement

Carina Gunnarsdotter – hur du når din fulla potential

I boken ”Framtidens företagsanda” inspirerar Carina Gunnarsdotter till mer hållbarhet i olika dimensioner och ger dig en kick in i den morgondag vi skapar tillsammans.

Företag: ??? sedan ???

*** Köp Framtidens företagsanda och få gratis biljett till föredragen ***

Nina Jonasson – från yta till holistisk hälsa

Som hudterapeut reflekterade Nina Jonasson över att många hudproblem kunde åtgärdas genom annan kost. Idag har hon bytt ansiktsbehandlingar mot analyser som vägleder till bättre hälsa.

Min uppväxt var min medicin. Idag kan jag, tack vare dessa läkta sår, hjälpa andra att hitta vägen ur ohälsa till bättre hälsa ur ett holistiskt perspektiv.

Företag: Hudkliniken ??-2022, Holistisk hälsa 2022 och framåt

Här kan du läsa mer om Nina Jonasson

Yvonne Frank Månsson – nytänkande förläggare

Yvonne Frank Månsson är egen företagare sedan 80-talet, Kreativ Producent, Utlandskorrespondent, föreläsare och författare. 2008 startade hon hybridförlaget Siljans Måsar. Nu tar hon nästa steg när hon, på konsultbasis, blir förläggare även för det nytänkande Kvinnohistorier Förlag. Hör hennes berättelse om den nya tidens bokutgivning.

Företag: ???

Här kan du läsa mer om Förlagshuset Siljans Måsar

Alternativ text

Yvonne Frank Månsson – att leva från hjärtat


2008 fick Yvonne Frank Månsson visionen om ett förlag och har drivit Förlagshuset Siljans Måsar sedan dess.
Med gedigen erfarenhet av business, personlig utveckling och andlig marknadsföring vill hon inspirera dig att nå balans i livet och bli framgångsrik in i den nya tiden, utan att tappa bort dig själv och dina egna behov.