#bakluckebokis

Är du intresserad av att vara med och sälja den 15 oktober i Billesholm

Det finns platser kvar! Du är välkommen att ställa upp din bil på ytan väster om Billesholms Folkets park. Det är min förhoppning att detta kan ske i en god anda!

Vad är bakluckebokis?

Om du googlar bakluckeloppis får du upp massor av länkar. Däremot är det bara mitt namn som kommer upp om du googlar #bakluckebokis. (Obegripligt att mitt namn kommer upp – skrev om idén på FB för sex timmar sedan, men tydligen har ingen tidigare tänkt tanken.)

Samma som bakluckeloppis, men bara böcker. Nya eller begagnade spelar ingen roll. Böcker bara!

Som en bokmässa, fast som utställare slipper du kånka på böckerna.

Förhoppningsvis ska det bli en härlig blandning mellan författare (som säljer nya böcker) och läsare (som säljer utlästa böcker).

Hur går bakluckeloppis till?

När jag googlade hittade jag en väldigt bra sida – Bakluckan – drive-in loppis.

Konceptet är enkelt. Lasta dina böcker i bilen. Kom till platsen (det är inte någon förbokning av plats). Ta med en lapp med namn och personnummer som du lämnar (skatteverket kan kräva dessa uppgifter, inte för att jag tror att de kommer, men lika bra att följa alla regler.)

Varför bakluckebokis?

Under oktober samlar Insamlingsstiftelsen Kvinnohistorier in pengar till filmfonden för att kunna köpa andelar i filmatiseringen av Oväsen. Sista helgen i oktober kommer vi presentera hur mycket vi fått in.

På Bakluckan kostar det 200 kr för en vanlig bil. I Billesholm är det gratis, men jag hoppas så klart att säljarna väljer att donera ett valfritt belopp till filmfonden.

Det fina med konceptet är att det kan göras på massor av olika platser under oktober. Vi kommer fixa ett swishnummer som kan användas för donationer till filmfonden.

Samtidigt som utlästa böcker kommer till glädje för någon annan gör vi något bra för klimatet – och inte minst – får trevlig samvaro.

Ta gärna med en extra kanna kaffe och bjud på en kopp till den som är sugen. Även här föreslår jag donation till Kvinnohistoriers filmfond om minst 25 kr/kopp.

Hur ska vi nå ut?

Lägg upp FB-evenemang med #bakluckebokis så hittar vi varandra. Och sprid till ditt nätverk.

Inget händer av sig själv – men om vi hjälps åt kan vi nå ut till dem som är intresserade av böcker! Både att skriva och läsa.

*Här hittar du mer om bakluckebokisen i Billesholm den 15 oktober kl 13-16*